The Temper Trap brengt op 21 mei zijn tweede, gelijknamige album uit. Ook is er een extra bandlid toegevoegd: Joseph Greer neemt vanaf nu keyboard en gitaar voor zijn rekening. ‘The Temper Trap’ is de opvolger van het debuut ‘Conditions’ (2009), met daarop oa. de single en 3FM megahit ‘Sweet Disposition’. ‘Conditions’ behaalde de platina status in de UK en verkocht meer dan 800.000 exemplaren wereldwijd.

Het Australische vijftal sloot zich voor de opnames van ‘The Temper Trap’ op in de Sound Factory studio in Los Angeles. Ze werden bijgestaan door producer Tony Hoffer, die eerder werkte met Beck, M83 en Phoenix. The Temper Trap geeft alvast een voorproefje van een nieuw nummer via hun website en youtube kanaal. Beluister het nieuwe nummer ‘Rabbit Hole’ door op de bandfoto hiernaast te klikken. De eerste single ‘Need Your Love’ zal spoedig volgen.

Eind juni kan de Benelux live gaan genieten van de nieuwe The Temper Trap, want op 29 juni spelen ze op Rock Werchter, een dag later volgt Rockin’ Park in Nijmegen.



Deel: