De Nijmeegse band De Staat gaat dit voorjaar weer toeren. De rockers stonden afgelopen najaar al in verschillende concertzalen en komen nu weer terug met een nieuwe tournee. De Staat trapt de Psycho Disco Tour af in Hedon in Zwolle, maakte de band woensdag bekend. Daarna reist De Staat af naar plaatsen als Hilversum, Amstelveen en Alkmaar. De mannen staan ook dit jaar op verschillende festivals, zoals het Bevrijdingsfestival in Leeuwarden en Werfpop in Leiden. Ook staat de band op internationale festivals. Zo gaan de heren naar het Trebur Open Air festival en het Omas Teich Festival in Duitsland.

Het voorprogramma van de tournee is in handen van het trio Birth of Joy. De Staat heeft zelf voor deze band gekozen. “Wij toeren altijd het liefst met bands die toffe muziek maken waar we zelf ook van houden”, zegt frontman Torre Florim. De kaartverkoop voor de concerten start zaterdag.

Het tweede album van De Staat, Machinery, kwam vorig jaar uit. Toen stonden de rockers ook Pinkpop. Ook won de band dat jaar een 3FM Award voor beste alternatieve act. De debuutplaat van de band, Wait for Evolution, stamt uit 2009.

Foto (c) Shanna Wiggerman/Maxazine.nl

Deel: