Op 4 april a.s. brengt Boemklatsch een nieuw mix album uit onder de titel ‘Boemklatsch Equalizer’. Met een spectaculaire live show onder dezelfde titel en een nieuwe sound begint het collectief aan een nieuw muzikaal avontuur. In de live show wordt met 16 grote projectiezuilen een driedimensionale visuele ervaring gecreëerd waarin muziek en beeld samengaan. En alsof dat nog niet genoeg is, releasen de heren eveneens op het eigen label, de ‘All The Time EP featuring Aloe Blacc’.

Boemklatsch heeft in de afgelopen drie jaren veel kilometers gemaakt. Met ruim 500 optredens op zak in binnen en buitenland, vonden de heren het afgelopen jaar tijd voor revisie. Ze besloten om alles zelf te gaan doen. Ze braken met hun mgmt en gingen weer op zoek naar hun drijfveren in de muziek. Dit resulteerde in nieuwe muziek en een nieuwe show. “We waren behoorlijk burned-out na de Spontaneous Combustion tour. Het was tijd om weer de studio in te duiken, nieuwe sounds te ontdekken en te werken aan ons nieuwe kindje, genaamd Equalizer. We zijn meer dan klaar voor dit nieuwe avontuur”, zegt dj Illvester.

Onder aanvoering van vj Ramkraak, de man achter de visuals en tevens industrieel ontwerper, werd een installatie van 16 projectiezuilen en verschillende beamers ontworpen en gebouwd. Gewapend met dit visueel spektakel trekt Boemklatsch in 2012 naar de grote poppodia en zomerfestivals. Zie hier een impressie van de Equalizer Live.

De sound van Boemklatsch heeft zich continu ontwikkeld en in de dj-sets werd altijd de breedte opgezocht. Op dit moment zijn het vooral Engelse producers die de trommelvliezen sneller doet laten kloppen. Daar waar voorheen de climax en ‘drop’ tot de belangrijkste karakteristieken behoorde van de met name lectrogebaseerde muziek, is er nu veel meer ruimte voor warmte en detail. Mike Mago hierover: “Natuurlijk houden we het energie-level hoog, maar we weten nu onze sets veel subtieler op te bouwen. Aan alle onze fans: Maak je niet druk, we geven je nog steeds diezelfde dak-eraf-garantie!”

Boemklatsch werkte de afgelopen jaren samen met artiesten als Gorillaz, Princes Superstar en Mike Lord. Daarnaast doken de heren de studio in met Aloe Blacc, bekend van de hit ‘I Need A Dollar’, wat resulteerde in een prachtige slowjam, ‘All The Time’. Op de EP staan reworks van Lazer Sword en John Roman. Bij aankoop van het ‘Boemklatsch Equalizer’ album ontvangt men de EP gratis middels een unieke downloadcode. Gemixt en gemasterd op de spiksplinter nieuwe apparatuur van de Red Bull Studio in Amsterdam, is het 6-tal erg trots op de twee eindresultaten. Beiden zijn 4 april verkrijgbaar.

Deel: