Zaterdag werd het straatbeeld op de Tilburgse Cityring tussen 18.30 en 19.30 uur bepaald door twee grote limousines. Hiermee werden de VIP-fans voor de première van de documentaire van Destine op chique wijze vervoerd van de Rockacademie naar de rode loper bij het Pathé- theater, waar om 20.00 uur de eenmalige vertoning van ‘FOOTPRINTS – a year in the life’ begon.

De Tilburgse rockband Destine heeft zich een jaar laten volgen door een camerateam en heeft hiervan een boeiende documentaire samengesteld, die ook op DVD verkrijgbaar is. De vijf bandleden hebben in 2011 de halve wereld afgereisd, waarbij in de film veel aandacht is gegeven aan de belevenissen in China, Japan en Indonesië. Het geheel is voorzien van commentaar door de band- en de crewleden, waardoor de kijker een uniek kijkje in de keuken krijgt.

De VIP-fans stonden zaterdagmiddag al vroeg voor de deuren van de Rockacademie, waar de band een speciaal programma had georganiseerd. Fans konden met de band op de foto en genoten van een akoestisch miniconcert en een etentje met de band. Daarna werden ze met twee limousines naar Pathé gebracht, waar ook de andere gasten en bezoekers genoten van de documentaire en de afterparty.

Destine heeft de komende weken een vol programma. Dinsdag 6 maart gaat de nieuwe single ‘Night Skies’ in première op 3FM, gevolgd door het nieuwe album ‘Illuminate’ op 30 maart. Op 18 maart speelt de band nog in het Klokgebouw in Eindhoven, waarna het vijftal twee weken zal touren in Engeland. Op 6 april zal de band het nieuwe album voor het eerst live gaan spelen tijdens de releaseshow in de Melkweg in Amsterdam.

Foto´s (c) Set Vexy Photography

Deel: