Na maanden geen Fame voor de trouwe kopers met een klantenpas, en dus ook niet lekker rondsnuffelen naar nieuwe albums of dvd’s, was het vrijdagavond eindelijk zover: de (her)opening van Fame in Magna Plaza, een shoppingcenter naast de Dam. Beneden bij de ingang stonden al de nodige mensen, die allemaal een uitnodiging hadden gekregen om aanwezig te zijn bij de opening.

Deze werd gedaan door een blije Hans Breukhoven, eigenaar van de Free Record Shop. Toen was het aan niemand minder dan Katie Melua, bekend van onder andere ‘9 Million Bicycles’, om de opening muzikaal in te luiden. Naast dat nummer speelde zij nog twee andere nummers, waarna het tijd was om het doek weg te schuiven: Hans van Breukhoven de linkerkant en Katie de rechterkant. Achter het gordijn stond: Fame Plaza open now! Dat was het startschot voor de genodigden om met de roltrap naar de 2de verdieping te gaan, en cd’s, platen en dvd’s in te slaan. Bijna deze gehele verdieping wordt in beslag genomen door Fame Plaza, een oppervlakte van zeshonderd vierkante meter.

Niet alleen Katie Melua was gekomen om de opening muzikaal bij te staan: ook Moss, een Amsterdamse rockband die vorig jaar veel naamsbekendheid heeft gekregen in Nederland en de nog relatief jonge Utrechtse band Kapok (van het Kytopia-label), traden op. Kapok bestaat uit hoornist/componist Morris Kliphuis, gitarist Timon Koomen en drummer Remco Menting, en staat garant voor een heerlijke jazz-improvisatie, afgewisseld met een riffende gitaar en een hoorn die flink misbruikt wordt (in de positieve zin van het woord).



Opname (c) Raymond van Hoorn

Onder het genot van een drankje en een zakje chips stond menig bezoeker te genieten van beide optredens. De rij voor de kassa’s werd naar mate de avond duurde alleen maar langer. De mandjes zijn dan ook bijna bij iedereen tot de rand toe gevuld. Druppelsgewijs vertrekken de trouwe klanten voldaan naar huis om hun gekochte waar te gaan beluisteren.



Foto’s (c) 2012 Armelle van Helden

Deel: