De Franse zwijgende film ‘The Artist’, die vanavond nog een César (De Franse versie van de Oscar’s) won voor de beste film, is de grote verrassing bij de Oscarnominaties. De komedie werd in maar liefst tien categorieën voorgedragen voor het felbegeerde gouden beeldje. Dr Bernard and his Swinging Orchestra speelt goed in op de hype die aanstaande is. Dr Bernard (Bernard Berkhout) startte na zijn middelbare schooltijd de studie huisarts. Hij heeft daar geruime tijd over gedaan omdat zijn tweede passie Swingdance spelen als klarinettist ook de nodige tijd vergde. Inmiddels is hij ruim 9 jaar huisarts en combineert hij deze passie mét zijn muzikale carrière.

En dat hij een muziekcarrière heeft moge duidelijk zijn: Begonnen op de klarinet in 1970, Solistenprijs Jazzfestival Breda 1985, Solistenprijs Randstad Jazzfestival Gouda 1985, Genomineerd Pall Mall Swing Award 1985, Edison 1989, Peter Schilperoord Bandleaders Award 1994, Duketown Award 1996. Maakte onlangs een CD met het Rosenberg Trio, organiseerde diverse toernees o.a. met Madeline Bell en Rita Reys, speelde met talloze jazz musici over de hele wereld, zoals Scott Hamilton, Stan Getz, Toots Thielemans, Warren Vaché, Eddie Daniels, James Morrison, Tom Baker, RedRodney etc etc. Bezocht jarenlang de Nederlandse schouwburgen en concertzalen en jazzfestivals met Pim Jacobs en Rita Reys.

Dr Bernard and his Swinging Orchestra is door Frits Spits uitgenodigd op te treden op het Radio 2 Boekenbal, en de kenners weten dat Spits alleen het beste van het beste wil. Verder natuurlijk nog veel optredens door het land, en wie alvast in de sfeer wil komen van misschien wel het nog enige jaren ’30 Swing Orkest van Nederland, kan terecht bij Dr Bernard’s eigen jukebox. Genieten geblazen dus van de oldschool swing a la Bennie Goodman, en perfect voor alle Lindy-hoppers!

Deel: