De theatrale rock zanger Meat Loaf, van wie er op 27 februari een nieuw album getiteld 'Hell In A Handbasket' uitkomt, vertelde onlangs dat hij regelmatig bezoek krijgt vanuit de geestenwereld. Meat Loaf, wiens echte naam Marvin Lee Aday is, gelooft dat er méér is wanneer je sterft, want geesten bestaan. Hij zag ze en was bij ze. Sommige bestaan alleen maar uit energie, zijn achtergebleven en sommige zijn heel intelligent.

De zanger beweert verder dat met hulp van een zogeheten K2 meter hij hele gesprekken met geesten heeft gehad. Ooit verwarde hij een geest voor een groupie. Toen ze bezig waren met de opnames van hun legendarische album 'Bat Out Of Hell' zag hij een blond meisje in een witte jurk. Hij ging naar beneden en vertelde het tegen zijn bandleden. "Er zit een groupie op het balkon". Hun reactie was "Hoe is ze daar dan gekomen?" Iedereen ging naar boven en er bleek niemand te zijn…

Meat Loaf verteld verder dat hij gelukkig niet in de valkuilen van de "rock 'n roll lifestyle" is getrapt en ondanks dat hij geëxperimenteert heeft met drugs hij geen grote drinker was en nooit op de sexuele avances van zijn fans is ingegaan. "Ik heb geen wilde verhalen vanuit de 70's of de 80's. De jaren '60, die waren gek. Ik gebruikte acid en hing bij iedereen rond, bijvoorbeeld Hendrix, Daltrey, Joplin, The Dead". Vorig jaar sprak hij nog over zijn eigen sterfelijkheid toen hij onthuldde dat hij op het podium wil sterven. "Ik blijf het podium op gaan al is het het laatste wat ik doe, en ik heb altijd gezegd, als ik sterf, sterf ik op het podium".

'Hell In A Handbasket' zal Meat Loaf's twaalfde studio-album zijn. De LP, zijn eerste sinds het uit 2010 daterende 'Hang Cool Teddy Bear', bevat bijdrages van onverwachte kant. Lil John and Chuck D hebben hun medewerking aan het album verleend.

Deel: