Aankomend weekend zal Nederland kennismaken met een nieuw fenomeen uit de UK genaamd The Overtones. Deze Engelse vocal harmony popgroep is aan de andere kant van de Noordzee al een doorslaand succes en de vijf mannen uit Engeland, Australië en Ierland zijn klaar om de rest van Europa te gaan veroveren. Aanstaande vrijdag verschijnt hun debuutalbum ‘Good Ol’ Fashioned Love’ in Nederland en daarom zullen zij zaterdag te gast zijn bij Tros Muziekcafé, zondag bij Carlo en Irene’s Life 4 You en maandagochtend hun promobezoek afsluiten met een optreden bij Koffietijd.

The Overtones bestaat uit Mark Franks, Mike Crawshaw, Darren Everest, Timmy Matley en Lachie Chapman. Ze timmerden al een aantal jaren aan de weg maar een platencontract bleef uit. Totdat Darren met het idee kwam om samen een schildersbedrijf te starten om in hun broodwinning te voorzien en meteen samen te kunnen oefenen op hun zangkunsten. Het toeval wil dat de mannen uit volle borst aan het zingen waren tijdens een van hun schildersklussen toen er iemand van platenmaatschappij Warner voorbij kwam lopen. Enkele dagen later hadden zij een platencontract op zak en inmiddels zijn zij een household name in de UK.

In hun thuisland is hun debuutalbum Good Ol’ Fashioned Love meer dan 400.000 keer over de toonbank gegaan. Het album bereikte de vierde positie in de album charts en ook heeft de band inmiddels een compleet uitverkochte tour op hun naam staan. Good Ol’ Fashioned Love staat bol van de covers zoals The Chords’ klassieker ‘Sh-Boom’ uit 1954, de Billy Joel hit ‘The Longest Time’ uit 1984, maar ook Adele’s hit ‘Rolling In The Deep’ wordt in een nieuw jasje gestoken. Daarnaast bevat het album ook enkele eigen songs, waaronder ‘Gambling Man’ en ‘Second Last Chance’, twee vrolijke uptempo vintage pop songs. Laatstgenoemde is ook meteen de eerste Nederlandse single.

Deel: