Na het succes van de eerste editie van The Island Sessions is besloten aan veler verzoek gehoor te geven; Het evenement zal ook in 2012 plaatsvinden. Net zoals vorig jaar gaat het om schrijfsessies voor songwriters op een eiland in de Vinkeveense Plassen. Voor het eerst trekt Bladehammer ook songwriters ‘van buiten af’ aan door middel van een song contest. Tijdens The Island Sessions wordt onder het motto ‘alles mag, niks moet’ creatief poptalent bij elkaar gebracht om met elkaar songs te schrijven.

De groep bestaat uit zowel gevestigde namen als jong talent. Naast het faciliteren van creativiteit in een rustieke en inspirerende omgeving om songs te schrijven, wordt er ook gezorgd voor de mogelijkheid om deze songs direct in een goede kwaliteit op te nemen met een professionele producer. Buiten het schrijven en opnemen is het de bedoeling dat er ook voldoende tijd voor ontspanning is. Bootje varen over de plassen, barbecueën, biertjes bij het kampvuur en af en toe een duik in het water.

Tijdens de eerste editie van The Island Sessions in 2011 deden Sabrina Starke, Kensington, Birgit Schuurman, Robert Pronk (Sabrina Starke en Rochelle), Lois Lane, Jelka van Houten en vele anderen mee. Dit jaar wordt er voor het eerst een song contest uitgezet waarmee men deelname aan The Island Sessions 2012 kan winnen. Via de website theislandsessions.com kunnen songwriters zich inschrijven, door een zelfgeschreven song in te sturen. De winnaars mogen een week tussen de andere genodigden op het eiland vertoeven. De sessies worden ten opzichte van de eerste editie uitgebreid. Zo is er dit jaar plek voor 30 artiesten, waar het er vorig jaar nog 20 waren. Ook duurt het evenement iets langer en er zijn tevens meer technici ter plaatse, om het maken van de opnames zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

The Island Sessions vinden plaats van 7 t/m 12 mei 2012, met op zaterdag de twaalfde een spetterend slot evenement waar alle deelnemende artiesten de revue zullen passeren.

Deel: