De mannen van My Chemical Romance willen dat het nieuwe album dat ze gaan opnemen zo perfect wordt, dat ze een studio helemaal aan het verbouwen zijn, om het album zo perfect mogelijk op te kunnen nemen. In Los Angeles kocht de band een studio, die ze nu verbouwen voor de opnames van hun vijfde studioalbum. Doug McKean, die al eerder voor de band produceerde, is wederom betrokken in het project.

“Doug McKean, we hebben onze laatste twee albums met hem gewerkt, hij is een fantastische technicus, dus we gaan weer met hem in zee. Hij weet alles. Hij is een genie. Hij helpt ons, als we in de studio met hem bezig zijn, het juiste geluid te vinden. Hij doet leuke dingen, zoals muziek omkeren op allerlei manieren, verandert arrangementen en fopt onze oren zo dat wij ons zelfs verbazen”, aldus gitarist Ray Toro.

Het nieuwe album zal net als de laatste albums een album worden dat in zijn geheel beluisterd moet worden om het best tot zijn recht te komen. De band heeft niets tegen iTunes of dergelijke, maar toch houdt de band het er op dat de nummers op een album elkaar versterken, waardoor een album in zijn geheel beter tot zijn recht komt.

Foto (c) Sander van den Berg/Maxazine.nl

Deel: