Het titelloze gouden debuutalbum van Birdy heeft vandaag de officiële nummer 1 positie in de Nederlandse album top 100 bereikt. Vorige week vrijdag keken ruim 3,6 miljoen mensen naar het optreden van Birdy in de finale van The Voice Of Holland. Samen met finalist en uiteindelijke winnares Iris Kroes bracht Birdy de ontroerende versie van haar nummer één hit ‘Skinny Love’ ten gehore. Onder meer als reactie hierop schoot het album van Birdy diezelfde avond naar #1 in iTunes. Het gebeurt niet vaak dat een cd van zo’n jonge artiest op één komt in de albumlijsten.

Ook in de officiële “GfK Dutch AlbumTop 100” stijgt het album deze week van #5 naar #1, waarmee ze de koppositie van Adele overneemt. Het album van Birdy kwam na release in november 2011 binnen op #5 in de albumlijst en stond wekenlang in de album top 10. De eerste single ‘Skinny Love’ van Birdy’s titelloze debuutalbum werd een nummer één hit in de Nederlandse single top 100 en bereikte een aantal weken geleden de status van platina single voor de verkoop van meer dan 20 duizend stuks.

De prachtige tweede single ‘People Help The People’ is de perfecte opvolger van ‘Skinny Love’ en is inmiddels toegevoegd aan de playlists van de grote radiostations Radio 3FM, Radio 538, Radio 2, Sky Radio en Q-music en maakt deze week een sprong van #51 naar #21 in de singlechart. Birdy is 15 jaar oud, maar ze heeft het nu al over haar tweede album en kijkt er naar uit om met haar eigen werk de studio in te gaan: “I’ve got loads, but they’re not finished. They’re just sketches of songs that I have in my head. I can’t wait to start putting them together, and to see what people think of them.”

Deel: