Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, band, concerten, wat iedereen maar wilde. Dit is het lijstje van de beste foto’s van fotograaf Robert Tjalondo:

Wie: Grace Jones

Wannneer: 15 juni 2011

Waar: The Hague Jazz, Den Haag

Waarom: Deze was genomen bij het einde van het tweede nummer. Grace neemt 2 seconden rust en kijkt de zaal in en ook naar de 40 aanwezige fotografen in de pit. Op een ogenblik lijkt het net alsof ze mij aankijkt en ik klik.. Je ziet haar transpiratie, haar blik en de hoed die langs haar neus gaat en net tegen haar dikke lippen aan eindigt.

Wie: Bettie Serveert

Wanneer: 10 september 2011

Waar: Paradiso Amsterdam

Waarom: Bij dit optreden werd het gehele album Palomine gespeeld vanwege het 20 jarige jubileum van het album. Het hele optreden was het plezier wat de hele band had in het spelen van dit album merkbaar. Op een ogenblik begint de zaal Lang zal ze leven te zingen en je ziet Carol van Dyk zichtbaar genieten. Deze foto geeft voor mij de sfeer van het hele concert weer.

Wie: Marillion

Wanneer: 29 november 2011

Waar: 013, Tilburg

Waarom: Zanger Steve Hogarth van Marillion tijdens de intro van het tweede nummer. Op dat moment staat hij net onder een spot welke hem geweldig uitlicht. Het moment is even en ik klik.. en klik.. en klik..in de hoop dat ik mijn camera heb kunnen sturen zoals ik het beeld dan voor ogen heb.

Deel: