Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. We hebben het dit jaar anders gedaan dan afgelopen jaren en iedereen gevraagd een eigen lijstje te maken van hun beste albums, foto’s, band, concerten, wat iedereen maar wilde. Dit is het lijstje van de beste foto’s van dit jaar door fotografe Nathalie Bauland:


Foto 1 ; Krach @ Effenaar Eindhoven. Deze band wil ik nog even onder de aandacht brengen omdat ze voor mijn gevoel te weinig aandacht krijgen. Krach maakt muziek van dampende rock tot keiharde electro, Het geluid van Krach laat zich het beste omschrijven als rauwe rock met een dance-insteek. Stevige gitaarrock met technosynthesizers, blasfemische beats en hijgende hypno-vocalen. Deze 5-koppige band bestaande uit ; Reinier van den Haak, Rutger Drenth, David Hoogerheide, Ruud Voesten en Peter Geraedts staan met zoveel energie op het podium wat direct overslaat op het publiek. Ieder optreden is een feestje en zeker de moeite waard om er te gaan kijken. Ik hoop dan ook dat deze band wat meer bekendheid gaat krijgen, ze verdienen het !

Foto 2 ; Hokie Joint @ Ribs and Blues Festival Raalte. Deze band zag ik voor het eerst op Ribs and Blues in Raalte afgelopen Pinksteren. In de eerste instantie dacht ik ; “wat een bij elkaar geraapt zooitje”, maar het tegendeel bleek waar. De opzetting van de band is inderdaad heel gevarieerd, van jong tot oud , en van strak in pak tot hippie gekleed. Maar wat zijn deze gasten goed op elkaar in gespeeld ! Deze band , voornamelijk bekend in de UK en vaste gasten op het Ribs and Blues festival, speelt een combinatie van Rock en Blues. Ook deze band is de moeite waard te gaan bekijken, hun muziek spreekt een breed publiek aan en wanneer ze op het podium staan, is het moeilijk je ogen er vanaf te houden !

Foto 3 ; Triggerfinger @ 013 Tilburg. Deze band doet het goed in ons land, uitverkochte zalen ! Echter voor mij persoonlijk wel een ontdekking in 2011. Ik had er wel van gehoord maar ik had ze nog nooit zien spelen. Dit drietal maakt echt melodieuze hardrock. Ook Triggerfinger is een aanrader om naar te kijken als je van een stevig potje rock met melodie houd. Hun nummers zitten qua tekst en muziek gewoon goed in elkaar. Hun toegift vind ik nog steeds de beste die ik ooit gezien heb. Hun cover van ‘Sweet Dreams’ van de Eurythmics is zo geweldig goed, gespeeld en gezongen, en dat in combinatie met hun presentatie daarvan en de lichtshow is dit echt een knaller.

Deel: