Ben Howard speelt 16 november in De Oosterpoort, Groningen. Natuurlijk heb ik op het moment van de kaartverkoop geen geld en als ik het wel heb is het al uitverkocht. Gelukkig viel van de week mijn oog op een Twitter bericht van Groninger UIT bureau: “In de Oosterpoort uitverkocht maar vroeger op de avond nog een gratis miniconcert van Ben Howard!! http://ow.ly/7sw7h

Al was het maar mini, ik was al blij dat ik Ben Howard even kon zien. De link volgend las ik over het plan om Ben Howard te verrassen tijdens een videoclip opname. Zoveel mogelijk mensen moesten komen naar het gebouw van het Noord Nederlands Toneel. Mooier kon het niet worden, want dat is 2 minuten vanaf mijn huis.

Daar aangekomen schrik ik van het aantal mensen dat er al is. Misschien had het te maken met het gratis bier? Om me heen vragend wist eigenlijk niemand wat precies de bedoeling was. Toen het hele NNT gebouw vol stond werden er instructies gegeven. Met zijn allen zouden we een stoet maken richting de Vlasstraat in Groningen, waar Ben Howard met zijn band nietsvermoedend een clip staat op te nemen op een balkonnetje.

Richting de straat lopend heb ik pas echt door hoeveel mensen hier op af zijn gekomen. Moeten er minstens 300 zijn. Op de hoek van de straat blijven we verdekt opgesteld tot er een teken komt van wanneer we de straat in mogen lopen. We moesten vooral stil blijven en niet te enthousiast worden. Als we eindelijk straat in mogen is Ben al begonnen met ‘Only Love’ rustig vult de hele straat zich en Ben’s verbazing is mooi om te zien. Hij kan het niet laten om in zijn beste Nederlands te zeggen ‘ Hey Groningken!’ En natuurlijk word het publiek dan ook enthousiast! Na het nummer word er door de volle straat ‘We Want More!’ geroepen. Ben reageert hier enthousiast op en zet ‘The Wolves’ in.

Na afloop worden er op het balkon flink foto’s gemaakt van de overvolle straat. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat en of ik mezelf ook nog even terug zie in de officiële clip. Helaas kon ik niet naar het concert in De Oosterpoort, maar dit was zeker een bijzondere gebeurtenis om mee te maken!

Voor nu even een voorproefje, gefilmd vanaf mijn Point of View.

Foto (c) 2010/2011 Shanna Wiggerman/Maxazine.nl

Deel: