Rappers Naffer en Salah Edin maakten voor het meest artistieke zaalvoetbalteam van ons land het clublied ‘Voetendans’. En daarmee schreven ze tegelijk een song over de buurt Amsterdam Nieuw-West, waar ook de roots van Naffer en het zaalvoetbalteam AORC/Lebo Vastgoed liggen. Naffer schreef het nummer ‘Voetendans’ samen met Salah Edin, één van de artiesten van Top Notch, hofleverancier van de Nederlandse hiphop. Top Notch zag meteen de link tussen straatvoetballers en rappers. Zaalvoetballers worden immers gevormd op straat, evenals menig rap artiest.

“Met de clip ‘Voetendans’ willen we iedereen laten kennis maken met Amsterdam Nieuw-West en ons voetbalteam”, zegt Ronald van Teeffelen, algemeen directeur van Lebo, en voorzitter van het zaalvoetbalteam AORC/Lebo Vastgoed. Lebo bouwt, beheert en belegt al in onroerend goed sinds 1961. Vooral in de Amsterdamse wijk Nieuw-West. Met die wijk is Lebo dan ook sterk verbonden. Van Teeffelen: “We kijken al vanaf onze oprichting verder dan de muren van ons vastgoed en streven naar een zo goed mogelijke woon- en leefomgeving voor onze klanten. En daar hoort ook ons voetbalteam bij. Zowel het eerste team als de jeugdteams spelen op het hoogste niveau van ons land. Wie in deze teams voetbalt, vervult een voorbeeldfunctie in de wijk. We zijn trots op hen, ook omdat we zelf nogal gek op voetbal zijn.”

AORC/Lebo Vastgoed is één van de meest artistieke zaalvoetbalteams van ons land. In het team speelt onder meer Moh Boutaka, de pannakoning van ons land. Ook de bekende Marokkaanse rapper Naffer kende de voetballers uit Amsterdam Nieuw-West, waar hij zelf woont en is opgegroeid. Het was dan ook niet meer dan logisch dan dat juist hij het anthem voor het zaalvoetbalteam AORC/Lebo Vastgoed zou schrijven. Zaalvoetbal en rap gaan dan ook hand in hand zoals in Amerika de NBA onlosmakelijk is verbonden met hiphop. Zaalvoetbal zit in Nederland al stevig in de lift, Voetendans geeft een extra zetje. De clip is binnen vijf dagen al meer dan 13.000 keer bekeken!

Deel: