Op vrijdag 6 april presenteert Destine hun tweede album tijdens een release show in de Melkweg in Amsterdam. De bandleden vertrekken in januari naar Florida om daar met producer James Paul Wisner nieuwe songs op te nemen. In de aanloop naar het album verschenen deze zomer al twee singles, ‘Stay’ en ‘Thousand Miles’. Daarnaast tourde de band in diverse Europese en Aziatische landen. De voorverkoop start morgen, zaterdag 29 oktober.

Afgelopen zomer liet Destine, bekend van hits als ‘Stars’ en ‘Stay’, de eerste nieuwe songs al horen op diverse zomerfestivals. Daarnaast was de band in de eerste week van augustus vijf dagen achter elkaar te gast in de ochtenduitzending van 3FM, waar dagelijks een nieuwe song werd gespeeld. De eerste single ‘Stay’ werd in juli door alle radiozenders opgepikt en door Radio 538 zelfs tot ‘Alarmschijf’ uitgeroepen. In de aanloop naar de release show worden er nog meer nieuwe singles en video’s uitgebracht.

In de zomer heeft de band veel nieuwe gebieden verkend met trips naar China, Japan en Indonesië, waar men de band vooral kent van ‘In Your Arms’. Dit nummer is in de tracklist van de game ‘Pro Evolution Soccer’ opgenomen. In Japan werd er gespeeld voor uitverkochte zalen tijdens een tour waarbij onder andere ook het Amerikaanse Mayday Parade op het podium stond. In september tourde Destine tien dagen in Engeland ter promotie van de nieuwe single ‘Thousand Miles’, die nu ook op diverse stations in Engeland wordt gedraaid.

De show in de Melkweg staat tevens in het teken van het debuut van drummer Jordy Datema, die de stokken heeft overgenomen van Robin Faas. Voor de band is het de tweede keer dat men als headliner in de Melkweg staat; de show in december 2010 leverde een volle, uitverkochte Oude Zaal op. Daarvoor speelde de band als support voor onder andere Fall Out Boy en All Time Low.

Foto (c) Stephen Hotsma/Maxazine.nl

Deel: