Drie dagen Festyland zitten er weer op. Drie dagen vol muziek en gezelligheid. Met optredens van de WC Experience, Miss Montreal, Guus Meeuwis, Memphis Maniacs en de Band Zonder Banaan natuurlijk. Maar ook dance, zoals Erick E., Quintino, Funkerman, en oude house van Paul Elstak. Heel de tent klapte uit zijn voegen door het optreden van Zanger Rinus, die Mariska had thuisgelaten.

Zondag was er een reünieoptreden van RK De Veulpoepers BV, die 29 jaar na hun afscheid weer bij elkaar kwamen in Volkel, waar ze zelf 30 jaar geleden bijna wekelijks optraden, als protest tegen kernwapens aan de poorten van de destijds aanwezige vliegbasis. Naast hun hits als ‘Twee Emmertjes Water Halen’ en natuurlijk ‘D’n Egelantier’ ook veractualiseerde nummers. Zo maakte de groep van ‘Telegraafgelul’ ‘TegenGeertGelul’ en gaf de groep meermalen duidelijk aan dat de realiteit van weleer nog steeds actueel is.

Zaterdag was er ook al zo’n feest als bij De Veulpoepers. Het Oostenrijkse Russkaja, de skaband met Russische zanger in de gelederen maakte met hun onbegrijpelijke maar gelukkig vertaalde teksten, een gezellige feestboel, waarbij een rondedans rond door het publiek meegenomen takken gemaakt werd. Een waar feest om te zien en te horen.

Memorabel moment was ook een van de laatste shows van de Heideroosjes. De punkband uit Limburg die zich inmiddels mag meten met de grootste punkbands ter wereld, stopt, maar op Festyland leek daarvan geen sprake. De mannen rondom zanger Marco Roelofs gaven zich als vanouds volledig en leken er meer pleizier in te hebben dan ooit tevoren. Wij kijken alvast uit naar de laatste concerten en dan maar meteen naar het reünieconcert in 2020..

Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Deel: