De eerste dag van de afsluiter van het buitenfestivalseizoen, Festyland, is met concerten van onder anderen Guus Meeuwis en Peter Pan Speedrock enorm goed geëindigd. De organisatie kan dan ook terugkijken op een geslaagde eerste dag, waar bands als Handsome Poets, The Brew en The Deaf (de nieuwe band van Spike, van Di-Rect) het festival eerder openden. Gedurende de dag waren er optredens van grote en kleine namen, coverbands en de bands waren van wereldklasse, in een sfeer die doet denken aan een kleinere, maar gezelligere versie van Lowlands.

Op het programma van dag één stonden naast voorgenoemde acts enkele leuke verrassingen op de verschillende podia. Zo hing het publiek met de benen buiten tijdens het optreden van zanger Rinus die met zijn anti-hits, die inmiddels zijn doorgedrongen tot de Verenigde Staten, een sfeer neerzette die je kan vergelijken met Herman of Ome Henk, en stortten de mannen van Jah6 de Nederpophits van Hazes en anderen in een reggaejasje over het publiek uit. Achteraf verklaarden de mannen van Jah6 nog niet helemaal tevreden te zijn over hun performance, hoewel het publiek daar totaal niets van merkte.

Vandaag is dag 2 van Festyland en met toppers als Miss Montreal, VanVelzen, Guild of Stags, Krystl en natuurlijk de dagelijks optredende en organiserende Band Zonder Banaan, zal dag twee de gezelligheid in het Brabantse Volkel weer net zo gezellig worden als de eerste.


Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Deel: