Op een zonnige zondag gaf niemand minder dan Skunk Anansie een optreden op de bouwplaats van Ziggo Dome. Dit optreden van Skunk Anansie was de eerste in een reeks van speciale Ziggo Under Construction Concerten, die leiden naar de grote opening van Ziggo Dome in het voorjaar van 2012. De genodigden die bij dit optreden aanwezig waren konden zich de afgelopen weken met een speciale actie op het internet letterlijk naar dit concert toe schreeuwen via een decibel meter. Er werd tevens tijdens dit concert een videoclip opgenomen en ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

De naam Ziggo Under Construction Concert verklapt het al een beetje. Het was een grote bouwput. Het podium was volledig in elkaar gezet met bouwmateriaal. Het gebouw zelf gaat vanaf April 2012 plaats bieden aan 16000 toeschouwers, maar staat nu nog volledig in de steigers. Het was een mooi gezicht om te zien hoe 300 bezoekers door een promo team gele bouwhelmen toegereikt kregen en zo het miniconcert bijwoonde. Door dat het concert voor maar voor 300 gehelmde genodigden was, ontstond er een leuke intieme sfeer. Met haar openingsnummer ‘Charlie Big Potato’ kon het miniconcert van start gaan.

Het podium was zo opgebouwd dat men er helemaal omheen kon lopen. Drie uitlopers reikten naar de twee gitaristen en de drummer. Omdat het zo was opgebouwd, ook zonder dranghekken, zou je haar tijdens het concert kunnen aanraken. Zij zocht zelf haar interactie met het publiek, je kon zien dat ze ze er erg van genoot. Natuurlijk mocht er tijdens dit miniconcert haar gouwe ouwe hits, zoals ‘Hedonism’ en ‘Weak’ niet ontbreken. Met haar laatste nummer ‘Skank Heads’ stond werkelijk iedereen te klappen en te springen. En erg jammer dat dit het laatste nummer was van haar kort maar krachtige concert. We hadden graag meer willen horen, maar aan alle mooie dingen komt helaas een eind. Niet getreurd, want bij het verlaten van het concert kreeg iedere bezoeker een goed gevulde goodybag met daarin niets minder dan haar laatste album ‘Wonderlustre’ en zo konden we op de lange weg terug naar huis nog na genieten.


Foto’s (c) 2011 Marcel Hakvoort

{loadposition unruly-heineken}

Deel: