altEen paar maanden geleden plaatste ik hier op Maxazine al eerder een artikel over Ralph de Jongh. Begin februari was Ralph door de Dutch Blues Foundation afgevaardigd om Nederland te gaan vertegenwoordigen tijdens de International Blues Challenge in Memphis USA. Op 18 mei was de cd-presentatie van het nieuwe album van Ralph de Jongh & Crazy Hearts, getiteld ‘More Than Words’ in Paradiso te Amsterdam. Vanaf 23 mei ligt het album in de winkels.

Wat er over het album gezegd word klopt wel, zodra je hem in de cd speler stopt en er eens goed voor gaat zitten zou je zomaar kunnen denken dat je inderdaad naar een cd van de Rolling Stones zit te luisteren. Het is dus heel makkelijk om Ralph met Mick te gaan zitten vergelijken, dat doe ik dus niet. Over het album is best wel al het een en ander geschreven. wat ik gedaan heb is het album in mijn cd-speler gedaan, koptelefoontje op en ben eens goed gaan zitten luisteren.

Dat Ralph zijn stem vergeleken wordt met die van Mick snap ik inderdaad, de gelijkenis is treffend. Duidelijk is voor mij wel dat Ralph niet bezig is om een imitatie neer te zetten, nee, dit is gewoon zijn stijl. En wat voor eentje! Gewoon het totaalplaatje, de muziek, zijn stem, ik weet heel zeker dat deze cd nog lang in mijn cd-speler zal zitten. Neem nou de titelsong ‘More Than Words’, wat een heerlijk nummer! De blues, waar Ralph en zijn band meesters in zijn, is ook te horen op dit album. Het nummer ‘Tears Of Rhyme’ is daar een goed voorbeeld van.

Ik kan er verder weinig over zeggen, het is gewoon een beregoed album. Ralph en zijn mannen hebben een zeer degelijk en goed stuk werk afgeleverd. Heerlijke rocknummers en gevoelige ballads, ze beheersen gewoon alles. Het hele album is gewoon goed, er zitten wat mij betreft geen slappe momenten in, je moet blijven luisteren. Een absolute aanrader!! (8.5/10)(PIAS)
Deel: