Wat hebben ElectROCKnica, kleine duiveltjes en Prinses Maxima met elkaar te maken? Op het eerste gezicht natuurlijk weinig, maar de Argentijnse zangeres Natubella bewijst met de release van haar debuutalbum ‘Little Devil’ het tegendeel. Net als Prinses Maxima heeft Natubella er voor gekozen om van Europa haar uitvalsbasis te maken om de wereld te veroveren.

Vanuit Stockholm heeft Natubella samen met verschillende muzikanten en producers gewerkt aan de totstandkoming van het album ‘Little Devil’ en het album wordt door de zangeres zelf bestempeld als een ElectROCKnica album. Zelf zouden we het willen bestempelen als Kylie Minogue meets Lady Gaga in een sfeer van jaren ’90-rock. Niet onaangenaam, wel?

Op ‘Little Devil’ brengt Natubella, die haar album speciaal uitgeeft op 17 mei, de verjaardag van de door haar hoog geachte Maxima, electrodance gemixt met een gezonde dosis rock. Zelf noemt ze artiesten als Depeche Mode, Robyn, Massive Attach, Goldfrapp, Blondie en, verwonderlijk, Nine Inch Nails tot haar inspiratie en voor een deel kunnen we het met haar eens zijn.

Openingstrack ‘TDG’ zou zo van de nieuwe CD van Kylie kunnen komen, terwijl ‘Harmless Guy?’ de stoerheid van Lady Gaga in zich heeft. Goed geproduceerd: ‘Gonna be the one’ is dan weer een nummer dat op Britney’s ‘Femme Fatale’ kunnen komen. Maar genoeg vergeleken, want als we gaan vergelijken lijkt iedere track op ‘Little Devil’ wel afkomstig van een album van de een of andere superster. Is ‘Little Devil’ dan echt zo goed? We moeten eerlijk toegeven dat dit wel eens een wereldster in wording zou kunnen worden. Mits ze haar eigen stijl weet te vinden, want in het rijtje wereldartiesten is nog maar weinig plek voor de zoveelste cloon van Britney, Gaga, Beyoncé, Kylie, Rihanna of Madonna. Natubella is zo goed, inderdaad, maar zal ze opvallen tussen het geweld van tientallen miljoenen marketinggelden? (8/10)(AMP/DMI Records)

Deel: