Little MajoretteLittle Majorette had geen beter moment kunnen uitkiezen voor de release van hun debuutalbum Rifle Heart, dit is de ideale lenteplaat! Het Zweedse poptrio debuteert met een opzwepende plaat waarvan de bomen sneller zullen groeien, het aantal vogels rond je woning exponentieel toeneemt en waardoor de buren komen informeren waarom ze niet voor jouw feestje zijn uitgenodigd. Zet dat raam dus maar wagenwijd open en draai die volumeknop ongegeneerd omhoog. Het mag!

Kenmerkend voor dit album zijn de vrolijke melodieën en de opzwepende beats van de drumcomputer. Combineer dit met de zangstem van Zoe Durrant en je krijgt dansbare popmuziek waarop je wel moet bewegen. Het echte hitmonster van het album is zonder twijfel “Bite The Bullet”, maar ook “Ten” en “Tic Tac Toe” zijn high potentials. Een niet zo goed geplaatst nummer is “Undercover”, dat tussen de uptempo nummers een beetje een inkakmomentje creëert. Maar het mag de pret niet drukken, want daarna wordt het tempo weer lekker opgevoerd met “Never Be The Same Again”.

Mocht je het gevoel krijgen dat je de muziek ergens van herkent, dan kan dat zo maar kloppen. Alhoewel Little Majorette nieuw is in de muziekindustrie zijn de bandleden dat niet. Zo was Zoe zangeres van de Londense indieband Havana Guns en touren de heren Petter Winnberg en Nils Törnqvist nog steeds met Miike Snow. In eerste instantie was het dan ook helemaal niet de bedoeling om een nieuwe band op te richten. Liedjes schrijven voor andere artiesten, dat leek ze wel wat. Maar na vele uren aan opgenomen materiaal kwamen ze tot de conclusie dat hun nummers gewoon beter klonken als ze door henzelf gespeeld werden.

Een goede keuze, als je het ons vraagt, want met deze plaat aan wordt zelfs de voorjaarsschoonmaak leuk. Een echte aanrader dus! (8/10)

Nog twee laatste tips: Little Majorette heeft eerder de Bite The Bullet EP uitgebracht. Hier staan nog vier nummers op die niet op het album staan. Luisteren kan via Spotify.

Deel: