Je zou het niet geloven, maar dit is het soort muziek waar ik gewoon rustig achterovergeleund, relaxed naar kan luisteren zonder opgefokt te raken. Ik zal de enige zijn. Metalcore op en top. Het Duitse ‘We set the sun’ haalt in de eerste 30 seconden van de cd dan ook meteen alles uit de kast om te laten horen wat de band in haar mars heeft.

Opmerkelijk moment op de cd is ‘No more let downs’, part 1 en 2. Twee tracks waarbij het grunten compleet achterwege wordt gelaten en classicrock in de stijl van Journey met piano en synthesiser uit je luidsprekers schallen. Een fantastisch rustpunt op een album waar de gemiddelde Biohazzard-fan waarschijnlijk niet wakker van zal liggen, maar toch stiekum bijzonder sterk is, gezien de gemiddelde leeftijd van de vijf bandleden maar net boven de achttien jaar ligt.

Zeer zeker opvallend ook is het strakke en continue gebruik van de dubbel-kick, die drummer Simon Yildirim goed onder controle heeft. Goed, de band heeft dan ook vijf volle maanden in de studio gezeten, dus tijd om hun debuut te perfectioneren was er dan ook wel. Waarvan acte. ‘Christmas has been yesterday’ is dan ook een goed debuut van de jonge Duitsers, en voor wie van goede metalcore houdt is dit misschien niet de beste, maar misschien wel een zeer afwisselende aanvulling. (7/10)(Redfield Records)

{slide=Tracklist:}

01. Cody
02. Carved Into My Chest
03. Hitting The Bottle
04. Buried At The Sea
05. Beauty Is Only Skin Deep
06. Another Masquerade
07. No More Let Downs Pt. 1
08. No More Let Downs Pt. 2
09. Bros Over Hoes
10. Everything, Except Agony
11. Francisco Pizarro Es El Conquistador Del Peru
12. Christmas Has Been Yesterday
13. Looking Forward
14. She Is So Out Of My League{/slide}

Deel: