altWij berichtten al eerder dat op 18 juni 2011 er in Zevenaar een spektakel zal losbarsten. Op die datum zal het A12 Classic Rock Festival van start gaan met een line-up om van te snoepen. Namen als ‘Michael Schenker’, ‘The Quireboys’, ‘My Favorite Scar’ en nog een aantal spetterende acts zullen dan een show neer gaan zetten die zijn weerga niet kent.

Aan de line-up is er nog een naam toegevoegd. Twee ex-leden van de wereldberoemde Simple Minds zullen tijdens dit festival een optreden gaan verzorgen. Nadat in 1977 een band (Johnny & the Self Abusers) van Jim Kerr, Brian McGee en Charlie Buchi ophielden met bestaan omdat hun singles flopten werd een nieuwe naam verzonnen en de line-up aangepast met Derk Forbes. The Simple Minds waren een feit. Dit waren de eerste optredens die Brian McGee en Derk Forbes samen deden. Waarschijnlijk was dit de meest succesvolle, bekende en creatieve periode in de Simple Minds carrière. Over de Simple Minds hoef ik verder niets te vertellen, die kent iedereen wel, maar nu hebben jullie de kans om de oorsprong van de band te zien en horen. Nu zijn ze er weer helemaal klaar voor om als ‘ex Simple Minds’ partners de muziek waar ze van houden en die ze schreven en componeerde te laten horen op deze nostalgische trip , terug in de gouden tijd !

De opening van het festival zal worden gedaan door een waanzinnige goed band. De afgelopen maanden zijn er diverse try-outs geweest waarin een aantal bands streden om deze eer. De winnaars van de try-outs zijn T-bone n’ the Misteaks geworden. De band is begonnen in 2006 als 5 koppige formatie. In de loop der jaren zijn Luc Boerboom, Jarno van Duinkerken en Chiel Holland alleen overgebleven en vormen zij, met al hun muzikale passie, T-bone n’ the Misteaks.

Deel: