Het nieuwe album van Bløf “Alles blijft anders” was binnen vier dagen goud en kwam op nummer één binnen in de album top 100. Daarvoor willen we graag afreizen naar een concert van de Zeeuwen. “Alles blijft anders” is het tiende studioalbum van de Zeeuwse band, en opgenomen in de Hansa Tonstudios in Berlijn, waar vele grote namen hun voor gingen; David Bowie, Depeche Mode, REM, Snow Patrol en U2. Als je je daarin mag mengen moet je band wel goed in elkaar zitten. Bløf werd in 1992 werd opgericht en in 1998 bekend bij het grote publiek met hun “Liefs uit Londen”. Met hun Nederlands/Engelse bewerking van “Holiday in Spain” van de Counting Crows scoorden ze in 2004 hun eerste nummer één hit in de Nederlandse Top 40. Daarbij scoorden ze met hun albums “Watermakers” uit 2000, “Blauwe Ruis” (2002), “Omarm” van een jaar later, het wereldse “Umoja” uit 2006, “Oktober”, “April” uit respectievelijk 2008 en 2009, en niet te vergeten het nieuwe album “Alles blijft anders” een nummer één notering in de Album Top 100.

Met een aantal platina en gouden platen, een Gouden Harp (2003) en een Edison Award (2009) voor beste band op zak kun je zeggen dat het goed gaat met de mannen van Bløf. Eerder deze week werden ze genomineerd voor de 3FM Awards in de categorieën “beste band” en “beste popartiest”. Niet voor het eerst, want in 2006 wonnen ze een 3FM Award voor beste band en in 2007 wisten de mannen maar liefst vier 3FM Awards in de wacht te slepen: die voor beste band, popartiest, album en zanger.

Op 18 maart zakten de mannen af naar het Limburgse Weert en speelden ze hun ‘Alles blijft anders’-clubtour in een uitverkochte Bosuil. De zaal was gevuld met gemengd publiek; Van jonge kids die met hun ouders waren meegekomen tot aan publiek van middelbare leeftijd. De sfeer zat er vanaf het betreden van het podium al meteen goed in. Logisch, want door de wat kleinere zaal stond Bløf bijna “in het publiek” op te treden, Zo dicht, dat frontman Pascal Jacobsen dat dan ook met een lach duidelijk maakte; “Ik kan jullie bijna ruiken, jullie staan wel heel dichtbij.” Dit vond het publiek uiteraard alles behalve erg en er werd luid meegezongen en duidelijk genoten van het optreden, waarbij natuurlijk alle hits voorbij kwamen, begeleidt door de nieuwe nummers van ‘Alles blijft anders”.

Pascal Jacobsen en zijn mannen voelden de zaal perfect aan, en de zaal voelde de Bløf perfect aan, wat uitmondde op een perfect samenspel tussen band en meezingend publiek. Prachtig als een band dat zo kan aanvoelen, iets wat getuigd van grote klasse. Het einde van de show kwam dan ook veel te snel, en ook een verdiende toegift kon de muzikale honger van het publiek niet stillen. Het wachten wordt echter tot een volgend optreden.

Tot einde van het jaar staat de agenda van Bløf nog goed vol met optredens in theaters, poppodia en festivals. Het is zeker de moeite waard deze mannen live te zien spelen, want zoals ze jaren geleden al waren, goed zijn ze nog steeds.

Foto’s (c) 2011 Nathalie Bauland

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: