Met gepaste trots verwelkomde Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer niemand minder dan de Britse zanger, producer en multi-instrumentalist Peter Frampton voor een eenmalig Nederlands optreden. Grammy Award winnaar Frampton heeft zijn grootste bekendheid te danken aan hits als ‘Show me the Way’, ‘Baby, I Love Your Way’ en ‘Do You Feel Like We Do’.

Hij begon zijn muzikale carrière als bandlid van de groep ‘The Herd’ en werd hierdoor een tieneridool in Groot Brittannië. Enkele jaren later was hij een van de oprichters van de supergroep ‘Humble Pie’. Alhoewel Peter Frampton zijn grootste successen in de jaren ’70 en ’80 kende, zit hij momenteel zeker niet stil, en bracht hij onlangs een nieuw studioalbum uit, getiteld ‘Thank You Mr Churchill’. De verkoopresultaten zullen waarschijnlijk nooit meer in de buurt komen van “Frampton Comes Alive” wat met meer dan 6 miljoen verkochte exemplaren nog steeds één van de best verkochte live-albums is.

Voor het meerendeel van de jeugdige lezers zal dit echter geen lampje doen gaan branden, maar als we vertellen dat Frampton oa werkte met David Bowie, Bob Mayo, George Harrison, Bill Wyman, Ringo Star en Billy Preston gaat het lampje bij de meeste wellicht toch al wat gloeien. Op zijn laatste album word de link naar de hedendaagse muziek nog wat duidelijker als Pearl Jam drummer Matt Cameron (oa ex Soundgarden) Peter voor een tweede keer bijstaat. De eerste samenwerking van beide heren stampt uit 2006 bij Frampton’s instrumentale album “Fingerprints”. Dit album bevat oa ook een versie van Soundgarden’s “Black Hole Sun”

Terwijl het zuiden van Nederland de laatste uren van Carnaval beleeft, vult de zaal in Zoetermeer zich met voor het merendeel mannen van middelbare leeftijd. Dat Peter Frampton ook in Nederland populair is blijkt wel want het concert was al weken uitverkocht. Gelukkig kondigde de muzikant tijdens zijn optreden aan later dit jaar weer naar Nederland te komen. Dan om het 35-jarig jubileum van zijn album “Frampton Comes Alive!” te vieren. Frampton verteld dat tijdens deze jubileumshows het gehele album zal worden gespeeld.

Tijdens deze show in Zoetermeer worden geen hele albums gespeeld maar Frampton weet een mooie selectie te maken uit zijn hele genre. Van instrumentale songs van het album “Fingerprints” tot het overbekende “Show me the way” waarin de talkbox een prominente rol speelt. Peter en zijn band zijn op elkaar ingespeeld en het publiek krijgt een ruim 2 uur durende, degelijke, goed klinkende show, zonder toeters en bellen, voorgeschoteld. Geen flitsende lasershows of vuurwerk maar muziek in een pure vorm, en band bestaande uit een toetsenist, drummer, bassist en een gitarist maar vooral één man met een gitaar die waanzinnig mooie liedjes brengt.

Frampton brengt topmuziek en dan zonder polonaise…

Foto’s (c) 2011 Sander van den Berg

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: