Deze week verraste Foo Fighters haar fans met een uniek Valentijn cadeau. Fans die whitelimo.foofighters.com bezochten, ontvingen als blijk van waardering een heel speciaal cadeau van Dave Grohl en zijn band: een op VHS gefilmde video van de albumtrack ‘White Limo’ waarin niemand minder dan Lemmy Kilmister van de band Motorhead een gastrol als chauffeur heeft. Ook Dave Grohl’s vrouw Jordyn heeft een rol in de video naast de hoofdpersonen Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett en Pat Smear.

De video, die sterk aan een classic hard rock video uit de jaren 80 doet denken, is hier te zien:

{slide=White Limo}http://www.youtube.com/watch?v=ebJ2brErERQ{/slide}{/slide}

‘Wasting Light’ is geproduceerd door Butch Vig en gemixed door Alan Moulder en is in zijn geheel op analoge tape opgenomen in de garage van Dave Grohl in California’s San Fernando Valley. De ‘back to basics’ aanpak zonder computers en software heeft geresulteerd in het sterkste en meest samenhangende werk van de Amerikaanse band die inmiddels al een 15-jarige carrière achter de rug heeft. Dit is o.a. terug te horen in de eerste single ‘Rope’, maar ook in albumtracks als de openingstrack ‘Bridge Burning’ en het mooie ‘These Days’. Het album kent ook gastoptredens van Bob Mould (‘Dear Rosemary’) en Krist Novoselic (‘I Should Have Known’). Nadat de band over de hele wereld in uitverkochte arena’s, stadions en op festivals hebben gespeeld, gaat de band terug naar de essentie waardoor ‘Waisting Light’ een triomf is voor de band.

In juni is de band weer in Nederland waar ze als headliner op Pinkpop te zien zijn. ‘Wasting Light’ komt op 11 april uit. De eerste single ‘Rope’ komt op 1 maart uit als digitale single.

{slide=tracklist} Bridge Burning
Rope
Dear Rosemary
White Limo
Arlandria
These Days
Back & Forth
A Matter Of Time
Miss The Misery
I Should Have Known
Walk
{/slide}

Deel: