In 1998 was het voor het laatst dat we ze in Nederland konden aanschouwen, maar ze zijn terug: Primus, de funky rockband rond om meesterbassist Les Claypool. Ooit nog in het Noorderligt in Tilburg mogen aanschouwen met Korn als voorprogramma, dan weet je wel hoe groot ze zijn! De show in Paradiso op 18 juni aanstaande was al eerder uitverkocht dan dat bekend werd dat ze kwamen, dus heeft de band een tweede show in Nederland belegd.

Een dag later dan Paradiso staat de band, die in 1984 al werd opgericht, in de Eindhovense poptempel Effenaar, hoewel dit nog niet op de site van de Amerikanen zelf gemeld staat. Ook voor deze show kunnen we melden dat deze waarschijnlijk uitverkocht zal zijn voordat het nieuws op de site van Primus zelf verschijnt, dus wees snel!

Wil je je geheugen nog even opfrissen, of weten wat de band achter de soundtrack van Southpark (jawel, daar ken je ze van) tegenwoordig doet, heeft Primus hun nieuwe EP gratis ter download op hun site gezet. Een mooi cadeau voor hen die er niet bij kunnen zijn, van de man die ooit gevraagd werd Cliff Burton te vervangen bij Metallica.

Even opfrissen:

Deel: