Jan Smeets van heeft een van de hoofdacts van de komende editie van Pinkpop bekend gemaakt. Coldplay is vastgelegd voor Pinkpopzaterdag, en het optreden zal volgens de band in een bijzonder jasje woren gestoken. De band zit te denken aan een tweede podium in het veld, maar Smeets heeft nog bedenkingen bij dat idee.

“Zoiets hebben ze al eens eerder gedaan. Maar voor een festival is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Dan zouden we ‘s nachts ineens extra moeten gaan afbreken.”, vertelde de organisator in de ochtendkrant Metro. Ook met de Kings of Leon wordt onderhandeld volgens Smeets. Beide bands staan, net als de Chemical Brothers ook op Rock Werchter, dat enkele weken later wordt gehouden. Pinkpop 2011 wordt in het weekend van 11, 12 en 13 juni gehouden. De voorverkoop start op zaterdag 19 maart.

Deel: