Novastar met ‘Waiting So Long’ (2008) en Rigby met ‘One Song’ (2009) gingen de heren van Bløf voor met de 3fm Serious Request single. In het ochtend programma op 3fm bij Giel Beelen werd de single ‘Wijd Open’ ten oren gebracht. De single werd op verzoek van Giel geschreven voor 3FM Serious Request.

Paskal Jacobs wilde nog een nummer schrijven in de studio, toen “brutale” Giel vroeg of hij het nummer voor Serious Request wilde schrijven. “Wat een fucking eer!”, zei Paskal. Nu is het dan zover de single ‘Wijd Open’, het resultaat dat tijdens de actie Serious Request veelvuldig te horen zal zijn.

De single kunnen we zien als een voorloper van het tiende album wat de heren van Bløf gaan uitbrengen. Tijdens het schaven aan teksten, zoeken naar akkoorden wist Bløf ook nog tijd te vinden om het beloofde nummer voor 3FM Serious Request te schrijven en componeren. ‘Wijd Open’ verschijnt ook op het album dat in 2011 in de winkel ligt en te downloaden is. Het nieuwe album van Bløf is opgenomen in de beroemde Hanse Tonstudio in Berlijn. Een kleine greep van artiesten die hen voorgingen zijn David Bowie, U2 en R.E.M.

“Berlijn is een erg inspirerende stad. Natuurlijk kun je ook een plaat dichter bij huis opnemen, maar uit ervaring weten we dat het heel goed werkt om jezelf af te zonderen op een bijzondere plek”, zei Bløf-voorman Paskal Jakobsen.”En het idee dat R.E.M. hier een paar weken geleden nog aan een nieuw album werkte, helpt ook. Verder zijn we goed voorbereid en wordt het een echte stevige Bløf-plaat. Volgens mij wordt dit de plaat waar onze fans op zitten te wachten.”

Het glazen huis van 3FM Serious Request staat dit jaar in Eindhoven. De stille ramp die men onder de aandacht wil brengen zijn AIDS-wezen. De drie DJ’s die de eer hebben om het huis te betreden zijn Giel, Gerard en Coen. Aan ervaring van de DJ’s zal het niet liggen. Giel, reeds vijf maal, Gerard, zes maal en Coen voor de tweede maal. Wij als Maxazine zullen proberen het zoveel mogelijk volgen voor jullie.

Deel: