Vanavond zal concertzaal Biebob in Vosselaar (België) de primeur krijgen van de door de Brabantse nederpopmetal formatie Patatje Metal uitgevoerde versie van het top nummer van de meidengroep K3: “Toveren”. Patatje Metal zal de jaarlijkse Miss Metal Show afsluiten met een bombastische show. De band heeft op dit optreden in België gewacht voor de première van deze nieuwe klassieker van Belgische origine.

De dames van K3 zongen in 2002 het liedje “Toveren” naar de nummer 1 van de single top100. Patatje Metal heeft het nummer nu samengevoegd met de metal klassieker “Crazy train” van de prins der duisternis: Ozzy Ozbourne. Deze mash-up is natuurlijk inclusief de gitaarrif en de solo van “Crazy train” welke op de 9e plaats staan van de 100 beste gitaarsolo’s. Samen met de zoetgevooisde stemmen van Marco Borsata en de zijnen is dit opnieuw een klassieker in het unieke genre waar de Patatjes in uitblinken.

De Belgische wannebee Spice Girls werden eind juli van dit jaar nog verrast door collega muzikanten uit Friesland die het K3 repertoire veranderd hadden in seksueel getinte versies. Een ware rel ontstond toen een kamerlid opriep tot een boycot van deze ‘vunzige troep’ en optredens in België moesten worden afgelast. De fijne vleeswaren, zoals K3 in het verleden is betiteld, hoeven nu niet bang te zijn dat hun nalatenschap te grabbel wordt gegooid, want deze uitvoering doet beide songs alleen maar goed: Van kinderen tot metalheads, allen kunnen hun lol op met dit meesterwerk.

Op dit moment is Patatje Metal bezig met het afronden van de opnames van hun nieuwe cd die voor het einde van het jaar nog het daglicht zal gaan zien. Naast het nummer “Toveren” zullen meer nieuwe nederpopmetal nummers te vinden zijn zoals bijvoorbeeld de Jan Smit-hit “Als de morgen is gekomen” en “Suzanne”, origineel van V.O.F. de kunst.

Deel: