Wat een [[Night to remember]] zou moeten worden in de Brabant hallen in den Bosch is de organisatie redelijk in geslaagd. Een line up om van te snoepen. [[T'Pau]], [[Nik Kershaw]], [[Paul Young]], [[Marc Almond]] en hoofdact [[Rick Astley]] waren aangekondigd om een 80's feest te geven. En een feest was het! Het voorprogramma werd verzorgt door Brandi Russel, winnares van Popstars. Zij gaf haar vertolking van "Like a Prayer" ([[Madonna]]), "Time after Time" ([[Cindy Lauper]]) en "Purple Rain" van [[Prince]].

Na dit leuke optreden werd het podium betreden door niemand minder dan Carol Decker, zangeres van [[T'Pau]]. Bij sommige artiesten laten de jaren wat sporen na op hun zangkwaliteiten. Bij Carol was dit zeker niet het geval. Zij zong onder begeleiding van een fantastische band die alle artiesten van de avond begeleidde vier nummers waaronder "Heart and Soul" en natuurlijk haar grootste hit "China in your Hand". Al met al een goed optreden.

Toen was het de beurt aan [[Nik Kershaw]]. Wat een jeugdsentiment! Hits als "The Riddle", "Don Quixote", "Would'nt it be Good", "Wide Boy" en "I won't let the sun go down on me" werden door het enthousiaste publiek luidkeels meegezongen. Ook voor Nik gold dat hij na al die jaren nog steeds goed bij stem was en een goede keus was om deze avond een feest te doen maken. Leuke anekdote is de opmerking van Nik bij The Riddle; "Sorry guys, I was young and I needed the money".

 

[[Paul Young]], tja wat kan ik daar over zeggen…. Zanger van hits als "Love of the common people", "Come back and stay", "Senza una don na " (duet met Zucchero) had volgens mij en nagenoeg het voltallige publiek beter thuis kunnen blijven. De laatste keer dat ik hem "Live" zag was bij Reflex of the 80's in Ahoy Rotterdam. Live tussen aanhalingstekens, want hij was de enige die die avond niet live zong. De binnenkomer die hij gisteren maakte was ook al niet al te best; "Hello Amsterdam" viel niet echt goed bij het publiek. Paul, met respect, stop ermee.

[[Marc Almond]] had na dit ontluisterende optreden de eer om er nog wat van te maken. Dit lukte, en hoe! Hits als "Tears run Rings", "Torch", "Say hello, wave goodbye" en de grote hit "Tainted Love" zorgden ervoor dat het publiek weer aardig in de stemming kwam. Met recht mag gezegd worden dat Marc tot nu toe de beste van de avond was. Zijn stem was niet helemaal het je van het, maar dat mocht de pret niet drukken.

Afsluiter en hoofdact van de avond was [[Rick Astley]]. "She want's to dance with me", "Cry for help", "When I fall in love" en absolute kraker "Never gonna give you up" zorgden ervoor dat de avond goed afgesloten werd. Astley liet horen dat ook hij het nog niet verleerd was. In 2009 ging het gerucht dat de zanger overleden was, niets is minder waar, hij is terug, zeker weten.

Over de afterparty kan ik kort zijn, leuke muziek, gezellig, maar de dj had volgens mij niet echt in de gaten dat de avond over de 80's ging.

Conclusie; leuke gezellige avond, het geluid liet te wensen over, alsmede de entourage, de prijs van de kaartjes was te hoog, en als de organisatie dit evenement volgend jaar een vervolg wil laten hebben, willen ze inderdaad een concurrent worden van [[Night of the Proms]], dan hebben ze nog héél wat te doen.

{slide=koop hier de CD van Night to Remember}
Night To Remember

{/slide}


Foto's (c) 2010 Richard van Egmond

 

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: