Optreden op de echte grote festivals is doorgaans slechts voorbehouden aan de groten der aarde. Toch krijgen de wat kleineren, de tributebands nu ook een kans op te treden op een van Nederlands grootste festivalterreinen. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november a.s. wordt de TT Hall in Assen volledig ingericht tot festivalterrein met twee XL-podia voor het grootse [[LEGENDS of ROCK]] Tribute Festival 2010. ‘Met een programmering van 12 tributebands waaronder de no. 1 tributes van Europa: [[Rammstein]]-tribute Feuerengel (D) en [[AC/DC]]-tribute AC/DCUK (GB) zullen het twee dynamische festivaldagen worden waar de liefhebbers van live muziek optimaal aan hun trekken komen’, aldus organisator John Van den Borne van LIVE Music Events.

De programmering op vrijdag 12 november:
19.00 uur: Doors open
20.00 uur Stage 1: Guns N’ Roses by Gunz N’ Rozes
Guns N’ Roses-hits zijn de rode draad die dwars door alle Rock- en Popgenres heen zeer hoog gewaardeerd worden. Al jarenlang staan hun megahits November Rain, Sweet Child ‘O Mine en Paradise City in elke Top 100- en Top 500 Allertijden hoog genoteerd!
21.00 uur Stage 2: Iron Maiden by Somewhere on Stage
Deze Iron Maiden tribute band is op menig festival een graag geziene act. Niet alleen muzikaal van hoog niveau, maar ook het showelement wordt optimaal bewerkt. Een verrassende en enerverende tribute.
22.00 uur Stage 1: AC/DC by AC/DCUK (GB)
Na meer dan vijf jaar uitgebreid touren wordt AC/DCUK beschouwd als Engelands, misschien wel Europa’s, beste AC/DC tributeband! Met hun energieke live shows beslaan ze alle tijdperken van de legendarisch AC/DC Rock-carrière, van “High Voltage” uit 1976 tot “Black Ice” uit 2008. Woon je een show van AC/DCUK bij, dan kun je rekenen op een berg aan hits; bijvoorbeeld Thunderstruck, Back in Black, Highway to Hell, Rock & Roll Damnation etc. Maar de hardcore AC/DC fan wordt ook niet vergeten met veel songs op de setlist die je normaal niet zo snel live hoort! Een AC/DCUK show staat garant voor een knallende, vette show of zoals de band zelf zegt: “A high voltage Rock ’n Roll show!”
23.00 uur Stage 2: Metallica by Present Danger
Met volle overtuiging zetten deze vier podiumbeesten een show neer met nummers van de eerste vijf albums van Metallica. Winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2007/2008′ en uitgeroepen tot No.1 Metallica tribute.
24.00 uur Stage 1: Rammstein by Feuerengel (D) met spectaculaire vuurwerkshow
De Duitse band Feuerengel wordt gezien als dé Rammstein tributeband bij uitstek. Het begon allemaal in 1997, toen de bandleden samen bij wijze van project Rammstein’s ‘Bett in Flammen’ speelden. Het succes was zo groot dat werd besloten om hierin verder te gaan en zich volledig in te zetten om de show en muziek van Rammstein zo goed mogelijk te kopiëren. Dit lukt hen zo goed, dat ze door Rammstein zelf werden uitgenodigd om op een besloten feest van de band te komen spelen. Ook qua show is Feuerengel uniek in zijn soort. Met hun dynamische vuurwerkshow zorgen ze voor een anderhalf uur durende afsluiting van deze eerste avond van LEGENDS of ROCK Tribute Festival 2010.

De programmering op zaterdag 13 november:
18.00 uur: Doors open
19.00 uur Stage 1: Green Day by Dookie
Het begon als een eenmalig optreden, raakte in een stroomversnelling door ‘The Clash of the Cover Bands’ en inmiddels is deze band uitgegroeid tot dé enige echte Green Day tributeband van de lage landen. Erkend door de platenmaatschappij van Green Day, die Dookie op de officiële CD-presentatie van Green Day’s nieuwe album “21st century Breakdown” liet spelen.
19.45 uur Stage 2: Rage Against the Machine by Rage On Stage
Nederlands meest imponerende tribute van Rage Against the Machine is gestart in 2007. Door de vele live optredens voor steeds groter publiek en hun ervaringen in voormalige bands als I Witness, Bedtime for Bonzo en Neet oet Lottum, groeide de band al snel naar een topniveau waarbij zowel de band als het publiek hetzelfde energieke opzwepende gevoel ervaart als tijdens een Rage Against the Machine concert. Kom zelf oordelen en ‘Feel the Funk Blast’!
20.30 uur Stage 1: Bon Jovi by Bad Medicine
De grootste hits als Livin’ On A Prayer, It’s My Life en Keep The Faith passeren op dynamische wijze de revue. Technisch zeer verzorgd met een zanger die vaak niet van de originele te onderscheiden is.
21.15 uur Stage 2: Nirvana by Demolution
“Smells like teen spirit”! “With the lights out it’s less dangerous” Wie kent deze legendarische woorden niet? Een tribute aan een band die de muziekindustrie op zijn kop zette. Een ode aan Dave, Krist, Pat en Kurt, zij waren degene die de Grunge bekend maakten!
22.00 uur Stage 1: Pearl Jam by BackAlive
BackAlive staat voor een knallende avond GrungeRock die zeker niet onder doet voor een optreden van één van de grondleggers van de Grunge: Pearl Jam. Met nummers als Betterman, Rearview Mirror, I Am Mine en Yellow Ledbetter worden grote hits als Alive, Evenflow en Black afgewisseld.
23.00 uur Stage 2: U2 by In the Name of
Volgens de officiële fanclub van U2 dé No.1 U2 tributeband van Nederland en zij kunnen het weten! In the Name of zorgt voor een intense beleving van alle grote U2-hits.
00.30 uur Stage 1: Special Guest: Rattlesnake Shake, A Tribute to the 80’s and 90’s
Al meer dan 15 jaar houdt deze band een ongekende live-reputatie hoog. De balans tussen heftig en hitgevoelig is al jaren een schot in de roos en de in Oss gerijpte mannen weten telkens van elk optreden weer een waar spektakel te maken. Winnaar van ‘The Clash of the Cover Bands Public’s Favourite Award 2006/2007′

Deel: