Wie [[VanKatoen]] kent en de [[Pallookas]], krijgt samen de [[Bazzookas]]: Numetal met een ska jasje, en een feest voor oog en oor. Het optreden op [[Kioskpop]] in Veldhoven was er een in dat rijtje, en de ska-band, onder leiding van zanger [[Bazz Barnasconi]] had duidelijk zin in een feestje. Hoe arrogant moet je zijn om een optreden te beginnen met een een nummer met de naam ‘We want more’? Net zo arrogant als de Bazzookas is het antwoord.

De energie die Barnasconi in zijn optredens legt mag geroemd worden. Of je de band nu kent of niet, geen voet in de zaal kan stil staan bij de muziek van de Bazzookas. Of je nu uit Veldhoven, Heeze of België kwam, het was bij ieder nummer de vraag of jij nu naar de band kwam kijken of de band naar jou, aangezien het optreden van de Bazzookas niet alleen muziek was, maar ook cabaret; cabaret waar ze misschien zelf nog de meeste lol in hadden, aangezien je niet wist wat zou komen.

Ieder nummer van de band wordt vergezeld door een hilarisch moment, of het nu is dat Bazz Barnasconi nou de zaal in sprint om een knuffel uit te delen aan iemand in het publiek, of een fotograaf het podium op vraagt om een mooie foto te maken van de zaal (‘Al is het een kutconcert, de foto is fantastisch!’), het complete optreden is een genot voor de lachspieren.

Natuurlijk, de teksten van de Bazzookas gaan niet over rozengeur en maneschijn, ‘Jij Stinkt’, ‘Doe het dan zelf’ of ‘Donder op!’ (speciaal voor die vriendin uit Katwijk aan zee’) bevatten meer van de op de muziek geschreven teksten dan politiek correcte zinsneden. Het publiek vindt het echter heerlijk en voor zover de teksten bekend zijn, zingt een ieder uit volle borst mee. Voor wie de teksten overigens niet kende, kent ze inmiddels wel, aangezien de muziek van de Bazzookas volgens traditie gewoon gratis is te downloaden op hun site. En die teksten… die kan een ieder halverwege het nummer ook wel meeblèren. Het is alleen nog wachten op die eerste hit, en heel Nederland ligt aan de voeten van de Bazzookas, of draagt hen op handen (Crowdsurfen toegestaan).

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: