Als eerste vrouwelijke dj/producer wereldwijd is [[Yasmin Le Bon]] doorgedrongen tot de Progressive House chart van het toonaangevende download platform [[Traxsource.com]], met maar liefst twee tracks! Momenteel bezet ze de tweede positie met ‘Undercover Romance’ en op nummer zeven van deze Top Downloads lijst staat ‘Get Your Music On’. Beide dansvloerkrakers verschenen eind augustus als EP op het label [[Sneakerz]] MUZIK. Begin september worden er meer pakkende tech-house knallers van haar uitgebracht: ‘The Wedding’ (samen met [[Marc Benjamin]] op Sneakerz MUZIK) en op het Duitse label [[Caballero]] de tracks: ‘Neverendingstory’ en ‘Lost in a Fairytale’. Yasmins sprookje is in volle gang, met deze vijf nieuwe releases in amper vijf weken tijd.

Een combinatie van progressive, groovy house en techhouse met pompende bassline beats is haar ding. Yasmin Le Bon draait al ruim acht jaar mee als dj, maar maakte pas begin 2010 haar productiedebuut met de tracks ‘Ravi’, ‘Rotation’ en ‘Save Me I’m Lost’. Daarnaast mixte ze in juli cd1 van de 3cd-box ‘Sneakerz MUZIK Summer Sessions’ aan elkaar. Hiermee is ze de eerste vrouwelijke producer van wie werk verscheen op het platenlabel Sneakerz MUZIK. Niet veel later tekende ze bij het toonaangevende boekingskantoor 1Management, waar ze momenteel de enige vrouwelijk dj in de artiestenstal is.

In haar jongere jaren woonde en werkte de mooie Yasmin als model in New York. Daar heeft ze een aantal muzikale vrienden voor het leven aan overgehouden, die haar onlangs hebben voorgesteld aan [[Hank Shocklee]], medeoprichter van [[Public Enemy]] en bekend van zijn remixen voor Madonna en [[Chaka Khan]], [[Sinéad O’Connor]], [[Janet Jackson]] en het produceren van de American Gangster soundtrack. Dit najaar duikt Yasmin Le Bon de studio in met hem: een veelbelovende samenwerking om in de gaten te houden! En er staat meer op stapel. Ook de Yasmin Le Bon remix ‘Sax’ van Heikki L komt er aan, evenals nog een eigen track ‘Conversations for the mind’ later dit jaar.

Wie niet alleen wil luisteren naar haar muziek, maar Yasmin Le Bon ook live aan het werk wil zien in de dj booth: aanstaande zondag 5 september (haar verjaardag!) draait ze op de Closing Party van Sneakerz MUZIK bij Beachclub BLM9 (Bloemendaal aan Zee) en zondag 12 september staat ze in de line-up bij het slotfeest van BLM9, de ‘Afterburner’. Het weekend daarna vertoont ze haar draaikunsten op het Sneakerz Festival (zaterdag 18 september, Aquabest). Vanaf eind september gaat ze toeren door Azië (o.a. Singapore en Jakarta) maar ze is op tijd terug in de hoofdstad voor het Amsterdam Dance Event, waar ze zaterdag 23 oktober o.a. optreedt in de Escape Studio.

Deel: