Na een jaar stilte is [[Jacqueline Govaert]] weer terug van weggeweest. Op 2 juli 2010 komt haar 1e single ‘Overrated’ uit. De nieuwe single wordt op 30 augustus opgevolgd door haar solo album. Na het stoppen van [[Krezip]] in juni 2009 heeft Jacqueline het afgelopen jaar gebruikt om nieuwe nummers te schrijven voor haar solodebuut. Naast de nummers die ze zelf heeft geschreven heeft ze ook samengewerkt met o.a. [[Alex Callier]] ([[Hooverphonic]]), [[Joost Zweegers]] ([[Novastar]]), [[JanPeter Hoekstra]] ([[Krezip]]) en [[Tjeerd Bomhof]] ([[Voicst]]). Het album, dat geproduceerd wordt door Alex Callier, wordt op dit moment opgenomen in de ICP Studio’s in Brussel.

Vanaf september zal Jacqueline gaan touren met haar nieuwe live band. Zo zal ze o.a. in zalen als [[Paradiso]] in Amsterdam, [[Mezz]] in Breda, [[Vera]] in Groningen en [[Tivoli]] in Utrecht te zien zijn. Kaarten hievoor gaan op maandag 7 juni in de voorverkoop. Jacqueline Govaert werd in 1999 bekend met de band Krezip waarmee zij jaren tot de top van de Nederlandse pop/rock scene behoorden. Ze scoorden grote hits met o.a. ‘[[I Would Stay]]’, ‘Out Of My Bed’, ‘All My Life’ en ‘Sweet Goodbyes’. Na een 12-jarige carrière maakte de band in 2008 bekend in 2009 te zullen stoppen. Op 26 en 27 juni vorig jaar gaf Krezip twee uitverkochte afscheidsconcerten in de [[Heineken Music Hall]] in Amsterdam.

Deel: