Nederland is met [[Sieneke]] is donderdagavond weer niet doorgegaan naar de finale van het [[Eurovisie Songfestival]]. Daarnaast vielen de inzendingen van Zwitserland, Litouwen en Slovenië af in de tweede halve finale van het Songfestival. Ook de acts van Bulgarije, Kroatië en Zweden gingen niet door naar de volgende ronde.

Tegenover veertienduizend mensen zong Sieneke haar ‘Ik ben Verliefd – Shala Lie’ in de Telenor Arena in Oslo. De 18-jarige zangeres was als negende van zeventien deelnemers aan de beurt en kreeg tijdens haar optreden veel bijval van het publiek. Hoewel het liedje en de zangeres volgens onderzoek van tevoren weinig vertrouwen kregen van de Nederlandse bevolking, bleek het nummer onder de aanwezige pers en festivalfans al een kleine hit. ‘Shala Lie Shala La’ zou in Oslo bij aanwezigheid van Nederlanders een veelgehoorde kreet zijn.

Sieneke zei eerder dat haar deelname aan het Eurovisie Songfestival al geslaagd zou zijn als ze een finaleplaats zou weten te bemachtigen. [[Pierre Kartner]] had het volste vertrouwen in zijn lied en de vertolkster. De 75-jarige liedjesschrijver zei ook volgend jaar weer een liedje voor het Songfestival te willen schrijven.

De laatste keer dat Nederland een finaleplaats wist te bemachtigen was in 2004. De laatste keer dat een Nederlandse inzending het festival won was in 1975, met het liedje ‘Ding-a-dong’ van [[Teach In]]. De finale van het Eurovisie Songfestival vindt aankomende zaterdag plaats in Oslo.

Deel: