Tijdens het optreden van [[Kane]] in de [[Effenaar]] in Eindhoven, was het [[X-factor]]-zangeres [[Lisa Loïs]] die de handen op elkaar moest krijgen, als opwarmertje voor de Hagenezen. Ze oogstte veel applaus, met nummers als 'Hallelujah' en haar nieuwste hit 'No good for me'. Terecht, want de Wageningse is bezig om [[Anouk]] van de troon te stoten, als het gaat om Nederlands beste rockchick. En daarvoor moet je uit goede huize komen. Een kwartiertje rust om naar het toilet te gaan, even een sigaretje te roken, onderaan de trap in het Eindhovense, en een biertje te bestellen, want als Kane het podium betreed, is er geen doorkomen meer aan. In een uitverkochte zaal betrad de rockband het podium met de grote hit van eind vorig jaar, 'No Surrender', maar schakelde snel over naar hits van vroeger, en van na de stijlverandering die Kane in 2008 doorvoerde. Die change of style liet geen fan achter, en hits als 'Love over Healing' (Waarmee de toegift werd ingeluid, en 'Shot of a gun' werden net zo luid meegezongen als 'In over my head' of 'Rain down on me'. Gelukkig, want in de uitverkochte Effenaar was de sfeer goed, en die mocht niet verpest worden. Daarvoor is het geluid van de zaal te goed, weinig zalen kunnen op tegen de sfeer die altijd hangt in Eindhoven. Al met al kan Kane terugkijken op een van de beste concerten die de band de laatste tijd heeft gegeven, een goede opsteker voor de bijna-thuis-concerten die de band komende week zal spelen in de Watt in Rotterdam. Kane was in de Effenaar, en de Effenaar mag trots zijn dat ze Kane hadden.

 


Copyright 2010 Freddie de Roeck
Deel: