[[Liars]] onthult de details van de uitgebreide versie van het langverwachte vijfde studioalbum ‘Sisterworld’ dat uitkomt op 8 maart. De ‘Special Edition’ bevat een tweede CD met daarop remixen en interpretaties van de 11 tracks van het album ‘Sisterworld’ van gerenommeerde namen zoals [[Thom Yorke]], Tunde Adebimpe (TV on the Radio), Bradford Cox (Deerhunter/ Atlas Sound), Melvins, Alan Vega (Suicide), Chris & Cosey (Throbbing Gristle) en Blond Redhead. “Met dit project willen we de rol van remixen in de muziek helpen ontwikkelen, in het bijzonder de mensen die minder bekend zijn in het wereldje. We hebben ze gevraagd om de nummers zo te interpreteren als ze zelf willen en als resultaat zijn we in een erg interessante samenwerking terecht gekomen”, aldus Angus Andrew van Liars.

Sisterworld is de opvolger van het album Liars uit 2007 en is geschreven en opgenomen in Los Angeles door Liars en Tom Biller ([[Kanye West]], [[Beck]]). Angus Andrew, Aaron Hemphill en Julian Gross haalden inspiratie uit de bizarre randfiguren uit de L.A. scene en de subculturen die daaruit zijn voortgevloeid. Sisterworld is een Liars eigen subcultuur, met geen mogelijkheid te beïnvloeden, ver weg van loze beloften en lege dromen die L.A. zo domineren.

Album tracklist:

Scissor
No Barrier Fun
Here Comes All The People
Drip
Scarecrows On A Killer Slant
I Still Can See An Outside World
Proud Evolution
Drop Dead
The Overachievers
Goodnight Everything
Too Much, Too Much

Deel: