Het is de rockers van [[Rage against the machine]] gelukt om met kerst op de bovenste plek van de Engelse hitlijsten te komen. Een groep op [[Facebook]] was een actie gestart om de jaarlijkse nummer één met kerst eens geen [[X-factor]] winnaar te laten zijn, tot grote woede van jurylid [[Simon Cowel]] en de rest van de X-factor-organisatie. Hoewel het er de laatste dagen echt om spande, heeft de band X-factor met 50.000 verkopen meer verslagen, wat betekent dat het ruim 15 jaar oude nummer van de links-progressievelingen de komende kerst in Engeland op één staat. X-factor Joe McElderry riep afgelopen week nog samen met Cowel op om vooral de X-factorplaat te kopen, maar Rage against te machine sloeg terug met de belofte van een groot gratis concert te organiseren in Engeland als het lukt op één te komen. De groep maakte ook bekend de opbrengsten van de single te doneren aan het goede doel. ‘Killing in the name’ is dus komende kerst een nummer met een boodschap van vrede, in plaats van de agressieve tekst van het nummer.

Deel: