[[Pinkpop]] heeft met de komst van [[Rammstein]] de eerste hoofdact voor de 41ste editie te pakken. Direct bij de eerste geruchten over een nieuwe reeks optredens van de Duitse rockband is Pinkpop blijven aandringen voor een herhaling van het succes van Pinkpop 2002. Pinkpop had toen alweer drie uitverkochte jaren achter de rug, maar in het jaar 2002 zouden alle records gebroken worden wat betreft de start van de voorverkoop met als opmerkelijk feit dat Pinkpop destijds het eerste festival in Europa was dat het bordje uitverkocht precies 7 weken op voorhand kon ophangen. Anno nu is de belangstelling voor Rammstein niet minder. Integendeel. De 35.000 tickets voor de show in het Gelredome waren in een paar uur uitverkocht en velen konden dan ook geen kaartje bemachtigen. Vandaar dat Pinkpop nu extra losse tickets inzet voor het optreden van Rammstein op vrijdagavond 28 mei.

Zondagavond gaf [[Pink]] een optreden in een uitverkocht Ahoy, Rotterdam. Een dag later tekende zij het contract voor Pinkpop 2010 en wordt afsluiter op de 3FM-stage op zondag 30 mei. Met wereldwijd zo’n 30 miljoen verkochte albums kun je Pink met recht een hedendaagse superster noemen. Een ultieme poptrack, een ballad of een rocknummer, ze draait haar hand er niet voor om. Ook bijzonder mag de komst van [[John Mayer]] worden genoemd. Vorige week werd een [[Heineken Music Hall]]-concert aangekondigd van deze Amerikaanse singer-songwriter en bij de start van de voorverkoop, afgelopen zaterdag, vlogen alle tickets in 8 minuten de deur uit. Het optreden van Mayer staat gepland op zaterdag 29 mei op het hoofdpodium. Naast deze opvallende acts kan de organisatie ook de populaire Britse band [[Kasabian]] aankondigen. Live is Kasabian geweldig en daardoor een graag geziene gast op Pinkpop. Zij staan gepland op het hoofdpodium op vrijdagavond 28 mei waar Rammstein later die avond zal afsluiten.

Deel: