[[Babyshambles]]-frontman [[Pete Doherty]] is in Duitsland gearresteerd nadat de zanger een bierglas door de ruit van een geparkeerde auto smeet. Zaterdagmorgen zat Pete met wat vrienden in de ‘Trinkteufel’-bar in Berlijn, nadat ze in een andere kroeg al waren buitengesmeten. Doherty vroeg de bareigenaar volgens diens zeggen steeds waar hij cocaïne kon kopen, en na enkele weigeringen en veel alcohol werd de zanger gewelddadig. De Berlijnse politie hield Doherty na het incident aan en bracht hem naar het politiebureau nabij [[Checkpoint Charlie]], waar de zanger enkele uren zijn roes uit kon slapen. Hem wordt vernieling van persoonlijke eigendommen ten laste gelegd. Doherty kwam vorige week al in opspraak toen hij in Munchen het verboden eerste couplet van het Duitse volkslied ten gehore bracht. Het beroemde ‘Deutschland, Deutschland uber alles’ heeft enkele verboden coupletten sinds het in de tweede wereldoorlog door aanhangers van [[Adolf Hitler]] gebruikt werd om de Duitse superieuriteit aan te duiden.

Deel: