Het blijft prijzen regenen voor [[Michael Jackson]]. Enkele maanden na de dood van de popster heeft de videoclip van zijn grote hit '[[Thriller]]' de prijs gewonnen van meest invloedrijke videoclip allertijden. Muziekfans stemden het meest op Jackson's clip, die deze week precies 27 jaar geleden werd uitgebracht. De clip, die geregiseerd is door [[Hollywood]]-regiseur [[John Landis]] staat aan kop van de top tien, die verder in volgorde de clips van [[A-ha]] (Take On Me), [[Bjork]] (All Is Full of Love),[[White Stripes]] (Fell In Love With A Girl), [[Peter Gabriel]] (Sledgehammer), [[The Buggles]] (Video Killed The Radio Star), [[OK Go]] (Here We Go Again), [[Beyonce]] (Single Ladies), [[Michael and Janet Jackson]] (Scream) en [[Madonna]] (Like A Prayer) bevat. Vreemde eend in de bijt is OK Go's clip, die alleen in Engeland in de hitparades landde, en daar slechts tot de 36e plek raakte. [[Smoke City]]'s 'Underwater love', die de filmtechniek '[[Bullet-time]]'  bij het grote publiek introduceerde waarmee gefilmd werd rondom een stilstaand beeld (gemaakt met een rits camera's in een halve cirkel, en nadien veelvuldig gecopieerd (o.a in [[The Matrix]]) stond wonderbaarlijk niet in de top 10.

Deel: