[[50 Cent]] heeft voor de eerste keer in zijn carriere een flinke tegenvaller. Nou ja, tegenvaller, miljoenen artiesten zouen er goud geld voor over hebben, maar de rapper verkocht slechts 159.000 exemplaren van zijn nieuwste CD in de eerste week, en dat maakt ‘Before I Self Destruct’ zijn slechtst verkopende plaat ooit. Tijdens de [[American Music Awards]] ontving [[Jay-Z]] de prijs voor Beste Hip Hop Artiest met de woorden “women lie, men lie, numbers don’t.” Volgens velen was dit een sneer richting 50 Cent over zijn tegenvallende verkoopcijfers. In een interview op de radio gaf 50 Cent commentaar op de woorden van Jay-Z, “Als het richting mij was dan moest hij iets directer zijn, zodat we gelijk kunnen beginnen.” De ruzie tussen de twee grootheden in de hiphop duurt al jaren, hoewel de rappers de strijdbijl de laatste maanden leken te hebben begraven. Toch wil 50 Cent niet toegeven aan mindere tijden en geeft drie keer $10.000 weg aan drie alleenstaande moeders. Omdat die het een stuk moeilijker heben wil 50 Cent ze helpen in deze zware tijden. De alleenstaande moeders kunnen 50 Cent een stukje met 200 woorden sturen waarom ze het geld zo hard nodig hebben, en de rapper kiest persoonlijk drie moeders uit die hoogstpersoonlijk een bijdrage van hem krijgen.

Deel: