[[THC Recordz]] gaat vanaf heden een unieke samenwerking aan met [[Top Notch]]. De twee bedrijven zijn allebei belangrijke spelers in het Nederlandse hiphop-landschap. THC Recordz is natuurlijk een stuk jonger, maar daardoor niet minder bekend en bewonderd onder hiphopliefhebbers. De THC albums die voor deze samenwerking zijn verschenen worden zowel fysiek als digitaal opnieuw uitgebracht onder de gezamenlijke vlag van THC Recordz en Top Notch. Nieuwe mixtapes en albums van Rocks, THC en RB Djan zijn in de maak en zullen de eerste releases worden die de twee partijen samen zullen uitbrengen. In januari gaat de samenwerking van start met de release van THC’s ‘Mixtape Vol. 2’, de eerste videoclip voor dit project is ‘Niet Naar Huis Remix’, de videoclip is in minder dan een week tijd al meer dan een half miljoen keer bekeken op 101Barz.NL en [http://www.youtube.com/watch?v=]. Aan het nummer werkten Jayh, Big2, Menace, Rotjoch, Naffer, Badboy Taya, [[Lange Frans]], [[Brainpower]], [[Kempi]] en RB Djan mee.

“Jaren geleden, net nadat ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’ (2004) uitkwam, zocht ik al contact met Rocks en hebben we vaak gesproken over een eventuele samenwerking,” stelt [[Kees de Koning]] van Top Notch over de voor sommigen wellicht verrassende combinatie van THC en Top Notch. “Hier is het in al die jaren nooit van gekomen, wat ik erg jammer vond aangezien THC altijd al één van mijn favoriete Nederlandse rapgroepen is geweest. Het mooie van de groep vind ik de combinatie van talent en ondernemingsdrang. THC heeft veel mensen geinspireerd om zowel muziek te maken als zelfstandig te ondernemen. De zelfstandigheid die de groep al heeft is van fundamenteel belang voor een samenwerking met Top Notch. Wij zullen vooral een praktische ondersteuning zijn, geen creatieve. Ik wil meebouwen aan THC Records en het nog groter maken dan het nu al is.” Rocks, frontman en één van de oprichters van THC Recordz, is enthousiast over het nieuwe verbond. “Ik verwacht meer kansen voor veel van onze nieuwe muziek. Landelijk is THC een gerespecteerd platenlabel maar de ervaring en het uitgebreidere CV van Top Notch kunnen ons weer een stap dichterbij onze bestemming brengen.” De samenwerking met Top Notch komt niet uit de lucht vallen. “Ik kende Kees zijn naam 6 jaar geleden alleen van [[Extince]] platen, ik wist dat het een grote pappie was maar daar hield het dan ook bij op.” Daar kwam eind 2004, begin 2005 verandering in aangezien Rocks en Kees regelmatig contact hadden, tot een samenwerking kwam het echter niet. “We wisten toen we net begonnen niets over de rapgame, alleen hoorden we altijd dat mensen regelmatig werden opgelicht. We hebben daarom, met uitzondering van distributie door Walboomers, altijd alles zelf gedaan. We hebben 5 jaar op de zelfstandige hiphop-school gezeten, nu zijn we rijp voor deze powermove met Top Notch. In de loop der jaren heb ik altijd contact gehouden met Kees. Muziek luisteren, koffie drinken en ideeën uitwisselen. Nu zijn de omstandigheden het gunstigst. We hebben eigenlijk 6 jaar lang vrijblijvend onderhandeld, dit is het resultaat.”

Deel: