Gisteravond werd voor de derde avond de Night of the Proms gehouden in een uitverkocht Sportpaleis Ahoy te Rotterdam. Toen het enthousiaste publiek in een goede atmosfeer wat beweging op het podium waarnam, begonnen ze te applaudiseren. Het orkest, gedirigeerd door Robert Groslot, begon een spectaculaire overture te spelen terwijl er zich een magische lichtshow ontplooide. Peter en Zoltan Katona, een charmant en vrolijk gitaarduo, speelden een medley van hits van Michael Jackson en Nirvana. Je moest wel meeklappen, zingen en dansen. Dit duo gaf een fantastische show weg, met recht worden ze virtuozen genoemd.

Toots Thielemans, de Belgische mondharmonica speler, liet horen dat hij de absolute meester is op dit instrument. Stukken als het thema van Baantjer en de soundtrack van Turks Fruit, deden het publiek ontroeren. In een duet met "Mister Proms" John Miles lieten ze horen dat twee totaal verschillende werelden perfect bij elkaar kunnen passen. Het nummer "If I Could" zorgde ervoor dat het stil werd in Ahoy, sommige mensen moesten zelfs een traantje wegpinken.

Sharon den Adel, zangeres van de groep Within Temptation gaf een fantastische show weg met haar grootste hits. Ook bracht zij samen met John Miles een sublieme versie van Led Zeppelin's 'Stairway to Heaven' ten gehore. Een wervelende show en de sublieme stem van Sharon zorgden ervoor dat Ahoy op zijn grondvesten stond te trillen.

 

Toen het publiek de eerste tonen van hun 80's hit "Maid of Orleans" herkenden, kwamen de mannen van Orchestral Manouvres in the Dark het podium op. De zaal veranderde in een enorm feest, de mensen stonden allemaal te dansen en te klappen. Het was haast niet te geloven dat dit een live uitvoering was en niet een electronisch kunstje. Het was een fantastische interpretatie van een klassieke wereldhit. Andy McCluskey, de leadzanger van OMD, gaf zijn hart en ziel in een waanzinnige show van zang en dans. Paul Humphreys zong het wonderschone "Souvenir", welke overging in "The Locomotion". "Enola Gay" zorgde ervoor dat iedereen weer uit zijn of haar stoel kwam en aan het dansen sloeg. Ze kregen een staande ovatie toen ze het podium verlieten en leken zeer gelukkig met zichzelf en de show die ze hadden gegeven.

Roxette was de band die het warmste applaus van de avond kreeg. Het feit dat Roxette hun vorige tour met NOTP moest afzeggen vanwege de hersentumor van Maria Fredriksson en dat ze nu toch hun toen gedane verplichting na kwamen, werd begroet door het publiek met warmte en liefde voor Maria en Per Gessle. Hits als "Joyride", "The Look", "Must have been love" en "Listen to your heart" passeerden de revue. Ondanks dat Maria vanwege de zware strijd tegen haar ziekte fysiek het moeilijk had en de hoge noten niet helemaal meer haalde, leek het of ze veel plezier had in het optreden.

Voor de "Grand Finale" kwam John Miles het podium op om zijn wereldhit "Music" ten gehore te brengen. Hij is al jaren de vaste kracht van NOTP, hoewel hij vorig jaar omdat hij toen toerde met Tina Turner werd vervangen door Midge Ure van Ultravox. Hij bewees vanavond een zeer veelzijdig artiest te zijn en diverse instrumenten te beheersen.

Na "Land of hope and glory", luidkeels meegzongen door het publiek, kwamen alle artiesten nog eenmaal het podium op om bloemen te ontvangen van presentator Carl Huybrechts en een staande ovatie te krijgen van het publiek. Al met al een zeer geslaagde avond en een absolute aanrader. De artiesten voor Night of the proms 2010 zijn nog niet bekend, maar zodra wij het weten leest U het natuurlijk hier op Maxazine.

Deel: