Vanaf dit weekend ligt het nieuwste live album van [[Within Temptation]] in de winkels. Op het album staan de bekende tracks van de band in een uitgeklede versie en laat daarmee een andere kant zien dan men van Within Temptation is gewend. Meer dan 10 jaar lang is de band Within Temptation te zien geweest in haar vertrouwde legendarische en bombastische live optredens waardoor ze zijn uitgegroeid tot één van de meest populaire bands uit het genre. De laatste DVD release ‘Black Symphony’ van Within Temptation liet zien hoe de band samen met het meer dan 60-koppige [[Metropole Orkest]] een fantastische productie kon neerzetten waarbij alle tracks van de band een geweldig arrangement kregen toebedeeld van het bekende orkest. In november 2008 besloot de band het anders aan te pakken en begon aan een uitverkochte theatertour door Nederland. Dit leidde weer tot nieuwe arrangementen van de huidige tracks wat resulteerde in prachtige akoestische versies van de bekende hits. Robert Westerholt (gitaar): “Ik was geïntrigeerd door het idee om ons publiek een meer individuele ervaring te geven door op de essentie van onze songs te focussen. Een aantal van de elementen in onze muziek, zoals de Keltische elementen, komen het beste tot hun recht in een akoestische setting”. [[Sharon den Adel]] voegt toe; “Om deze andere kant van Within Temptation te laten zien is al een hele tijd een droom voor mij geweest. Het was fantastisch om te zien dat niet alleen onze bestaande fans, maar ook mensen die ons nog nooit live hadden gezien, zo genoten hebben”. Op het album ‘An Acoustic Night At The Theatre’ wat vandaag is uitgekomen, staat ook de gloednieuwe track ‘Utopia’ wat een duet is met de Engelse singer/songwriter Chris Jones, die Sharon heeft ontmoet tijdens de studio sessies bij DJ [[Armin van Buuren]] voor het nummer ‘In And Out Of Love’. Naast ‘Utopia’ staan ook de akoestische versies van o.a. de hits ‘What Have You Done’, Ice Queen’, ‘Stand My Ground’ en ‘Memories’ op het album.

Deel: