Trompetist [[Rob van de Wouw]] is bij het grote publiek wat minder bekend, toch kreeg hji op zijn tweede CD ‘Tunnelvision” hulp van een van de meest interessante Nu Jazz-producers van het moment, [[Mark de Clive-Lowe]], die hij ontmoette op het [[Nu-Moon]] festival in Rotterdam. Deze week werd ‘Tunnelvision’ gereleased voor het grote publiek in [[Paradiso]], als opvolger van zijn debuuralbum ‘Reboot your Soul’. Hulp kreeg van de Wouw van [[Sharlene Hector]] van [[Basement Jaxx]] en de Amerikaanse rapper Replife, wat de CD tot een internationaal kunstwerk maakt. Het is niet voor niets dat de 34-jarige trompetist al reeds in [[Carnegie Hall]] in New York speelde, en les mocht ontvangen van de beroemde [[Benjamin Herman]]. Natuurlijk is het gevaarlijk om vergelijkingen te maken, maar als we dan toch moeten, kunnen we zeggen dat [[Kyteman]] op het juiste moment gaat stoppen. Van de Wouw is met zijn mix van Jazz, R&B, Nu-classic soul en Hiphop een waardig opvolger van de artiest.Copyright Stephen Hotsma 2009

Deel: