Het programma van de 3e editie van [[Pinkpop Classic]] is met de komst van [[the Stranglers]] compleet. Het verhaal van the Stranglers is die van een beginnende band in London met roots in de Amerikaanse rock van eind jaren ‘60, die vrolijk op de kar springt van de punkgolf in ‘76. Hun punkavontuur bleek echter succesvoller dan van andere bands. In 1977 breken ze door bij het grote publiek met het album “Rattus Norvegicus”. Daarna scoren ze de ene hit na de andere: ‘Peaches’, ‘No More Heroes’ en de klassieker ‘Golden Brown’.

Met de komst van The Stranglers geeft het programma een aardig overzicht van de grote namen uit de jaren ‘80. Uiteraard met de [[Simple Minds]] als uitschieter. Dit jaar was de band voor de 3e keer te gast op de [[Night Of The Proms]]. En dan blijkt dat de glans en roem nog steeds niet zijn verdwenen en dat de oprichters [[Jim Kerr]] en Charlie Burchill het publiek in extase kunnen brengen met klassiekers als “Don’t You Forget About Me” en “Alive And Kicking”. Vooral zanger Jim Kerr blijft een grote meneer en kan moeiteloos een duizendkoppig publiek bespelen. Maar de Simple Minds teert niet alleen op oude roem want binnenkort zal er een nieuwe CD verschijnen. Ook een absolute top-act is de Ierse zangeres [[Sinead O’Connor]] die inmiddels al een kwart eeuw muziek maakt. [[Living Colour]] breekt in 1988 door met hun debuutalbum “Vivid” en was een groot succes op [[Pinkpop]] 1991. De muziek is een straffe mix van stevige rock met zwarte funk invloeden. Singer-songwriter [[Heather Nova]] brak met haar album “Oyster” in 1995 door bij het grote publiek wat werd onderschreven met een prachtig optreden op Pinkpop datzelfde jaar. Een kenmerk van haar songs is de toch wel immer aanwezige prachtige melodie en te horen op haar recente CD “The Jasmine Flowers”. [[Claw Boys Claw]] debuteerde bijna 25 jaar geleden met de LP “Shocking Shades Of Claw Boys Claw”. In de jaren daarna groeit de band uit tot een van Nederlands toonaangevende popbands. Het recente album “Pajama Days” was het startsein voor de groep om aan te geven hoe relevant ze nog zijn en sinds het uitkomen van het album begin 2008 is de band constant op tour. De huisbend van Pinkpop Classic is de feestband [[Janse Bagge Bend]] en voor de 3de keer op rij mogen ze het thuispubliek in stemming brengen. Hun repertoire kenmerkt zich door uitersten.

Deel: