Wie zijn de nieuwe helden in X-Ray, de parels in India en de klappers van Bravo? Het elektronische programma van LL23 staat nu voor je klaar met 26 kakelverse aanvullingen. Duik diep in techno, trance, house en alles wat de nacht je te bieden heeft:

Avalon Emerson DJ Set: Dj Avalon Emerson uit Arizona zorgt ervoor dat ook vanuit de drassige poldergrond de muzikale bloemen de lucht inschieten – én alle handjes. Dat doet zij, kind aan huis bij De School, met een mix van futuristische techno, bezielende house en euforische rave.

Black Sun Empire: Met euforische drum-’n-bass draait het Utrechtse trio al een kwart eeuw mee in de top van het genre. De sets zijn episch, experimenteel en bovenal snoeihard. Black Sun Empire wordt geboekt van Sydney tot Buenos Aires, maar er gaat niets boven een thuiswedstrijd.

David Vunk: Het Beest van Rotterdam resideert niet in een kooi in Blijdorp, maar staat al jaren in de betere clubs achter de draaitafels. Ondanks zijn continu veranderende dancehabitat blijft David Vunk de boel voorzien van EBM, italo, techno en meer opzwepende dance.

Dorian Electra: Alle genres en gendernormen de blender in! De Amerikaanse showmaster Dorian Elextra sleurt je mee in een eclectisch geheel van dubstepbreaks, metalriffs en electropophooks. Al dansend word je gedwongen je meest excentrieke zelf te zijn.

Eliza Rose: Eliza Rose van gigahit ‘B.O.T.A. (Baddest of Them All)’ pakt de dubbeldekker van Londen naar Biddingtown voor een nachtelijke hybride liveset, volgestouwd met uptempo beats. Al snel ontstaat een regenboog aan hyperdansbare stijlen.

Job Jobse: Amsterdammer Job Jobse was hoofdboeker bij Trouw, werkte voor diverse labels, is resident bij De School en verwierf als dj de headlinerstatus. Volkomen terecht: deze man is zo ongeveer het geweten van de Nederlandse clubcultuur. Jobse gets the job done.

LSDXOXO b2b VTSS: De Amerikaan LSDXOXO heeft een voorkeur voor rauwe techno en is niet vies van curveballs. De Poolse VTSS draait nog een stukje steviger, met de focus op retro rave en industriële techno. Back-to-back halen ze het beste in elkaar naar boven.

Partiboi69: Mocht er ooit een Australische remake van ‘New Kids’ komen, dan speelt hij de hoofdrol. De technoscene neemt zichzelf veel te serieus: dat is de boodschap. Maar ondanks de vette knipoog zijn de dj-sets van Partiboi69 technisch perfect en bijzonder avontuurlijk.

Bambii: Lang voordat het in de mode kwam, draaide Bambii – uit indierockstad Toronto – global sounds die met house of techno nauwelijks iets te maken hebben, zoals ballroom, reggaeton en dancehall. Ze steekt haar nek uit voor vrijheid, gelijkheid en avontuur.

Bella: Uitgerust met de zwoelste grooves die er in de rijke househistorie te vinden zijn, ga ook jij dat vintage housefeestje van BELLA niet kunnen weerstaan. De Amsterdamse dj bouwt met de beste en heetste house van toen en nu een kolkende sessie op.

Bibi Seck: Bibi Seck uit Antwerpen begon in de hiphopunderground, groef toen dieper, en stuitte op funk, soul en disco. Zolang er maar warmte en liefde langs de groeven en grooves sijpelen, maken tracks een kans op Secks selectie.

Black Cadmium: De Rotterdammers Joginda Macnack en Mike Richards stuiteren van de energie. Ze vuren rauwe, ongepolijste muzikale stroomschokken af met Detroit techno, retro acid, UK garage en electro. Hun publiek: een meute dansende Duracell-konijnen.

Bolis Pupul: Op electrokunstwerk ‘Topical Dancer’ maakt de Belgisch-Chinese Bolis Pupul met Charlotte Adigéry gevoelige thema’s dansvloerproof. Zijn stomende live set ontregelt je zintuigen, kidnapt je geheugen en transformeert je lichaam in een dansend mirakel.

Coloray b2b Ineffekt: De euforische breakbeats en nachtelijke bassen van Ineffekt, afgewisseld met de kronkelende synths en melancholische jarentachtigmelodieën van Coloray. Dans mee met dit ultieme Nederlandse schemerduo en maak samen de nacht nog nachtelijker.

Crystallmess b2b Toxe: De Parisienne Crystallmess is raketgeleerde. Ze draait vaak met de voet op het gaspedaal en grossiert in pittige ritmes. Toxes voorkeur gaat van ruimtelijke tunes tot rauwe rave. De Zweedse zoekt het experiment niet zozeer in percussie als wel in melodieën.

EYCEE: Of het nou house is, grime of garage, EYCEE is verzot op alles wat uit de UK komt. Niet gek dus dat hij zijn sets opbouwt rond ritme en percussie. Muziek maken vergelijkt hij met koken: ultieme perfectie bestaat misschien niet, maar je moet er altijd naar streven.

Fafi Abdel Nour: De Syrische Groninger Fafi Abdel Nour behoort tot het meubilair in nachtclub OOST, waar hij de roerganger was van queernacht HomOOST. Mensen verbinden, dat is zijn missie. Warme en euforische (deep)house voor ware avonturiers.

JASSS: Silvia Jiménez Alvarez verwerkte eenmaal woonachtig in dancewalhalla Berlijn haar Noord-Spaanse roots in alter ego JASSS. Verwacht geen rechtlijnigheid, maar avontuurlijke en apocalyptische high-energy techno met ritmische curveballs.

JEANS b2b Spekki Webu: JEANS en Spekki Webu parkeren hun mobiele muziekkeukens naast elkaar en mixen tracks tot een geestverruimende stamppot. Hun ingrediënten zijn techno, experimentele electro en trance. Het resultaat: een hypnotiserende set.

Mary Lake: De van origine Frans-Algerijnse Mary Lake bloeide op in de Londense underground. Met zorgvuldig opgebouwde geluidserupties laat ze Dekmantel Boilerroom, SPIELRAUM en wederom Biddinghuizen compleet losgaan op tracks als ‘Fkg Hoofd’.

Mechatok: De Duitse trancemaestro Mechatok met Turks-Tunesische roots steekt zijn liefde voor r&b en hiphop niet onder stoelen, banken of draaitafels. In hartje Flevopolder krijgt de hete nacht zijn gedroomde soundtrack met de lome beats van dit clubfenomeen.

Sekan: De hele toko gaat los op de tropische en pittig dampende set van Sekan, die er als gretig kind in een muzikale snoepwinkel op los experimenteert met digitale dan wel analoge ritmes. Geen genre verkeerd, elke percussievorm een uitdaging, het tentdak eraf!

stranger: De Rotterdamse dj stranger zet een stevige technobeat in, laat die bij vlagen uitlopen op een goeie gabberkick voor extra beukplezier – klassiek ravemelodietje erbij – en zwaait de bocht om voor een uitje naar een snel acidfeest of jungleminuutje.

T & Sugah: Dj/producerduo T & Sugah serveert gloeiendhete drum-’n-bass in vele smaken, van kristalheldere liquid tot dikke bangers. Al naar gelang hun set brengen de Haarlemmers de boel verder op smaak met meer of minder bekende samples, een recept dat nooit mislukt.

Torus: Live in Biddinghuizen neemt de Haagse multikunstenaar Joeri Woudstra alias Torus je mee op een sprookjesachtige trip richting buitenaardse ambient- en technobestemmingen. Maak kennis met het clubgeluid van de toekomst.

Zohar: Bizarre beats, exotische percussieve kronkels, lo-fi drummachines en hallucinerende samples: Zohar is er voor de waaghalzen, die niet bang zijn om met haar op safari te gaan in een wereld vol duister, ritmisch gevaar. Dansbaar van begin tot eind.

Deze elektronische acts werden eerder aangekondigd:
BICEP (Live), Charlotte de Witte, Dimension (dj-set), Elkka, gladde paling, Jayda G, JYOTY, Moderat, Nia Archives, Palms Trax, SHERELLE, SPFDJ en ¥///0 $#£[[

Binnenkort worden meer namen bekendgemaakt.

Deel: